Europa League: Εκτός προημιτελικών Ρόμα, Ίντερ και Έβερτον

Εκτός προημιτελικών του Europa League έμεινε η Ρόμα των Χολέμπας, Μανωλά και Τοροσίδη, καθώς συνετρίβη με 0-3 μέσα στο Ολίμπικο από τη Φιορεντίνα, πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση, με τους “Βιόλα” να παίρνουν την πρόκριση σε συνδυασμό και με το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Εκτός συνέχειας έμεινε όμως και η Ίντερ, που ηττήθηκε και στο Μιλάνο από τη Βόλφσμπουργκ με 1-2, με τους Γερμανούς να παίρνουν εμφατικά το εισιτήριο για τους 8 της διοργάνωσης

Μεγάλη πρόκριση πήρε η Ντιναμό Κιέβου, που διέλυσε με 5-2 την Έβερτον και ανέτρεψε την ήττα της με 1-2 στο Λίβερπουλ και προκρίθηκε πανηγυρικά.

Πρόκριση και για τη Νάπολι, που απέσπασε λευκή ισοπαλία στην έδρα της Ντιναμό Μόσχας (πρώτο παιχνίδι 3-1), αλλά και για τη Ζενίτ, που αν και ηττήθηκε με 0-1 στο Τορίνο, πήρε την πρόκριση χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα.

“Ζευγάρωσε” τις νίκες η Σεβίλλη κόντρα στη Βιγιαρεάλ, καθώς μετά το άνετο 3-1 στο πρώτο παιχνίδι, κέρδισε και στο Σάντσες Πιθχουάν με 2-1, εξασφαλίζοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Παλικαρίσια πρόκριση για την Κλαμπ Μπριζ, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Μπεσίκτας, έκανε την ανατροπή και με το τελικό 3-1 πέρασε στην επόμενη φάση.

Η οκτάδα των προημιτελικών θα κλείσει με μία εκ των Άγιαξ και Ντνίπρο, καθώς ο Άγιαξ επικράτησε στην κανονική διάρκεια με 1-0 των Ουκρανών, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.