O Νταλγκλίς θυμάται την τραγωδία της Λίβερπουλ

Η μεγαλύτερη τραγωδία στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας είναι και πάλι στο προσκήνιο μετά το πόρισμα έρευνας που μιλάει για «διπλή αδικία» σε βάρος των φιλάθλων της Λίβερπουλ.

Ο πρώην προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Κένι Νταλγκλίς, θυμάται τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν συνέβη το περιστατικό. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω σε πόσες κηδείες πήγα συνολικά. Με τη σύζυγό μου βρεθήκαμε σε τέσσερις κηδείες μέσα σε μία μέρα. Ήταν οδυνηρές στιγμές. Όλες αυτές οι οικογένειες θρηνούσαν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων».

Ο προπονητής που έζησε με τα ίδια του τα μάτια την τραγωδία περιέγραψε επίσης, τα οδυνηρά συναισθήματα που ένιωσε, όταν δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει αυτό που είχε συμβεί.

Το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών και των αιτίων που οδήγησαν στην τραγωδία, απασχόλησε ακόμα και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Κοινοβούλιο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια και δεν βρήκαν ποτέ δικαιοσύνη.