Προβάδισμα πρόκρισης για την Ξάνθη, 1-1 στο Ηράκλειο

Μετά το Ολυμπιακός-ΑΕΚ και το Χανιά - Απόλλωνας, ένα 3ο 1-1 ήρθε να σφραγίσει και τον τελευταίο πρώτο προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδος. Ο ΟΦΗ για όσο άντεξε ήταν ανταγωνιστικός, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, αλλά η σχεδόν άμεση απάντηση της Ξάνθης, έφερε το ματς σε ισορροπία. Η ακριτική ομάδα στο φινάλε, είχε δύο δοκάρια και ευκαιρίες για να φύγει νικήτρια. 

Στο 6ο λεπτό πρώτη απόπειρα του ΟΦΗ ν’ απειλήσει με τον Μονιάκη να δίνει τη μπάλα στον Λαμπρόπουλο κι αυτός με σουτ αρκετά έξω από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, εξαπέλυσε ένα ισχυρό σουτ που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη. Ο ΟΦΗ συνέχισε ν’ ασκεί πίεση και στο 18ο λεπτό ο Κουτσιανικούλης είχε ωραία προσπάθεια και σουτ, που εξουδετέρωσε ο Κυριακίδης, ενώ στο 25’ ο Μερεμπασβίλι είχε σουτ λίγο έξω από την εστία. 

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ξάνθη, ήρθε στο 33’ όταν μετά από σέντρα του Λουσέρο, ο Λόρια έδιωξε προς τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και από εκεί ο Μπαξεβανίδης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα, λίγο έξω από την εστία του ΟΦΗ. Στο 38’ ο Λαμπρόπουλος δεν έκανε καλό κοντρόλ κι έχασε την ευκαιρία ν’ απειλήσει, ενώ στο 39ο λεπτό, στην τελευταία καλή προσπάθεια της ομάδας του Λουτσέσκου, για το πρώτο μέρος, ο Ομπόντο σούταρε έξω. 

Με γκολ από τα αποδυτήρια άρχισε το δεύτερο μέρος, αφού 2 λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, ο Λαμπρόπουλος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Κουτσιανικούλη, που κέρδισε την κόντρα από τον Κυριακίδη και σε άδειο τέρμα, δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0 για τους Κρητικούς. Αμέσως μετά, ο ΟΦΗ έχασε την ευκαιρία με τον Μερεμπασβίλη να εξαπολύει το σουτ, από το ύψος της περιοχής, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Κυριακίδης. Όμως η χαρά των Κρητικών δεν κράτησε για πολύ, μιας και ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ, ο Σολτάνι στην πορεία της μπάλας, έκανε ένα έξυπνο πλασέ για να νικήσει τον Λόρια και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. 

Από εκεί και μετά οι Θρακιώτες, αφού είχαν καταφέρει το ζητούμενο, που ήταν το εκτός έδρας γκολ, άρχισαν να διαχειρίζονται καλύτερα το παιχνίδι, αλλά ήταν ο ΟΦΗ στο 69’ που είχε την καλή στιγμή, με τον Λαμπρόπουλο να βλέπει τη μπάλα μπροστά του, μετά από σύγχυση, αλλά του σουτ του να φεύγει εκτός εστίας. Στο 76’ απίθανη πάσα του Σολτάνι προς τα αριστερά για τον Κλέιτον, που από δύσκολη θέση θέλει να νικήσει τον Λόρια, αλλά ο τελευταίος έχει απάντηση. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του Βραζιλιάνου στο ματς, αφού αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Η Ξάνθη επέμεινε με τον Ομπόντο να σουτάρει και τον Λόρια να αποκρούει δύσκολα. 

Ο Γεωργιανός πορτιέρο έβαλε το χέρι του και στην κεφαλιά του Βασιλακάκη (βρήκε και στο δοκάρι) που απείλησε την εστία του ΟΦΗ στο τελευταίο λεπτό, ενώ από το κόρνερ, ο Βάλτερ σημαδεύει το δοκάρι και στην επιστροφή ο Σολτάνι σουτάρει έξω. Στο 92’ ο Βάλτερ με νέα ατομική προσπάθεια, σουτάρει αλλά η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια. Ετσι έμεινε το 1-1 που δίνει ένα προβάδισμα στην Ξάνθη, για την πρόκριση.

Πηγή: sport-fm.gr