Διώξεις για χειραγώγηση αγώνων εναντίον Εργοτέλη και Βέροιας

Αντιμέτωπες ακόμη και με την ποινή του υποβιβασμού βρίσκονται οι ΠΑΕ Εργοτέλης και Βέροια. Και οι δύο κλήθηκαν σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, αν και ήδη από τις 28/1 είχε ασκηθεί και δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Παναγιώτη Καρρά. 

Η δίωξη ασκείται μετά από στοιχεία και εκθέσεις της UEFA, αλλά θεωρείται πολύ δύσκολο το να υπάρξει καταδίκη και κατά συνέπεια υποβιβασμός για τις εγκαλούμενες ομάδες. 

Ταυτόχρονα σε απολογία κλήθηκε ο ΟΦΗ λόγω της μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλά και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Βέροια εξ αιτίας γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της 21ης αγωνιστικής. 

Η ανακοίνωση: 

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 05-02-2015 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 21η Αγωνιστική. Αναλυτικά : 

Α) ΠΑΕ Βέροια: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Βέροια-ΠΑΕ Ολυμπιακός. 
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ. 

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Βέροια-ΠΑΕ Ολυμπιακός. 
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ. 

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων. 
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ. 

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Παναιτωλικός. 
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ. 

ΠΑΕ ΟΦΗ: διότι: « Βάσει των αναφερομένων στο υπ’ αριθ. πρωτ. 1041/29-1-2015 έγγραφο της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, το οποίο κοινοποιείται στην Επιτροπή μας και σας το κοινοποιούμε συνημμένο στην παρούσα, καλείστε ενώπιόν μας την Πέμπτη 5-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία ως υπαίτιοι για την μη τέλεση του αγώνα της ομάδας σας, ο οποίος είχε ορισθεί να τελεστεί στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, την 1-2-2015 με την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ήτοι για πειθαρχικές παραβάσεις που προβλέπονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τα άρθρα 17 παρ. 2 και 21 παρ. 3, 4 και 10 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Ο». 

ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ: διότι: «Βάσει των αναφερομένων στην από 28/1/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 5-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». 

ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: διότι: «Βάσει των αναφερομένων στην από 28/1/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 5-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». 

Πηγή: sport-fm.gr