Από παίκτης του Football Manager, προπονητής ομάδας!

Φαίνεται τελικά πως το γνωστό παιχνίδι Football Manager της SEGA, πέρα από αρκετά εθιστικό μπορεί να αποτελέσει και τη βάση για μια μελλοντική καριέρα στον πάγκο κάποιας ομάδας. Αυτό τουλάχιστον συνέβη με τον 21χρονο Vugar Huseynzade, ο οποίος προσελήφθη ως προπονητής στην δεύτερη ομάδα της Μπακού, χάρη στην εμπειρία και την ικανότητά του στο γνωστό παιχνίδι!

Ο Huseynzade γεννήθηκε το 1991 στην πόλη Μπακού και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Προηγουμένως είχε δουλέψει για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε ένα αθλητικό πρακτορείο ενώ τον Φεβρουάριο του 2012 τον προσέλαβε η Baku για τη θέση του συμβούλου. Όμως μόλις λίγους μήνες αργότερα η διοίκηση της ομάδας, βλέποντας τις εντυπωσιακές ικανότητες του στο γνωστό παιχνίδι της SEGA, αποφάσισε να του προτείνει τη θέση του προπονητή στην «δεύτερη» ομάδα του συλλόγου.

«Πάντα ήθελα να δουλέψω στο ποδόσφαιρο και έπαιζα Football Manager από το 2002» δήλωσε ο Vugar στο Eurosport.

Η συγκεκριμένη θέση είχε μείνει κενή για περίπου δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του προηγούμενου προπονητή και ο Γάλλος θρύλος της Μαρσέιγ Jean-Pierre Papin, ο οποίος κατείχε το βραβείο του Ευρωπαίου Παίκτη της Χρονιάς το 1991, ήταν ο επικρατέστερος να την καλύψει. Η διοίκηση της Baku όμως εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του Vugar και τελικά προτίμησε τον νεαρό για να καλύψει τη θέση.

Προπονητής στην πρώτη ομάδα της Baku είναι ο γνώριμος από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Bozidar Bandovic ενώ εκεί αγωνίζονται και οι Βαγγέλης Μάντζιος, Maris Verpakovskis και Deividas Cesnauskis.