Λαβωμένος ο ΟΦΗ έχασε με 3 – 1

Κατ’ αρχάς, ξεκινάμε από το γεγονός ότι το παιχνίδι έγινε. Ο ΟΦΗ, έστω και την τελευταία στιγμή, ρύθμισε τις οφειλές που είχε απέναντι σε τρεις πρώην ποδοσφαιριστές του και η Σούπερ Λίγκα «άναψε το πράσινο φως» για την διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. 

Έναν Παναιτωλικό, που διατήρησε το αήττητο σερί του για έβδομο παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Γκαρσία Μαρτίνες, που πέτυχε δύο γκολ, και τον Γιώργο Κούσα να σκοράρει ενδιάμεσα, η ομάδα του Αγρινίου νίκησε εύκολα με σκορ 3-1 τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Την γκάφα της αγωνιστικής έκανε ο τερματοφύλακας των νικητών, Μανώλης Στεφανάκος, παρότι το τέρμα των Κρητικών χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Κουτρομάνου. 

Με τη νίκη αυτή, τα «καναρίνια» εδραιώθηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας (31 βαθμοί), που οδηγεί στα πλέι οφ και μπορούν να ονειρεύονται ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα της Κρήτης, που έμεινε στους 20 βαθμούς, ναι μεν ξεπέρασε τον σκόπελο με τις οφειλές προς τους τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της και συνεχίζει στο πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή, αφού το ρόστερ έχει αποψιλωθεί. 

To ματς 

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με Άλβες (9’) και Κέβιν (10’). Η ομάδα του Αγρινίου πίεσε ασφυκτικά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και στο 18’ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Μύγα, που έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι του Αγριμάκη. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κάπελ βρέθηκε απέναντι από την εστία, αλλά σούταρε ψηλά, αναδεικνύοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι το μεγάλο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. 

Στο ίδιο διάστημα, ο ΟΦΗ ήταν ταμπουρωμένος στο μισό γήπεδο, με τους παίκτες του να προσπαθούν με «νύχια και δόντια» να ανακόψουν τις προσπάθειες των αντιπάλων τους. Για επιθετική πρωτοβουλία, ούτε λόγος… Στο 34’ η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε. Ο Φωτάκης έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Τριποτσέρης έκοψε, η μπάλα στρώθηκε στον Κέβιν, ο οποίος έκανε το 1-0. Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν δειλά-δειλά να βγουν στην επίθεση, χωρίς, όμως, να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο «βγήκε», με τον Παναιτωλικό να προηγείται 1-0. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον ΟΦΗ, από μια φάση, που δεν… υπάρχει. Σε γύρισμα του Κουτρομάνου από το κέντρο, ο Στεφανάκος προσπάθησε να κάνει κοντρόλ, αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από το πόδι και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 1-1. Ίσως η γκάφα της αγωνιστικής. Στο 51’ ο Κούσας αποκατέστησε την τάξη και την… αδικία, καθώς με κεφαλιά, μετά από εκτέλεσε κόρνερ του Φωτάκη, έκανε το 2-1 και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Παναιτωλικό. 

Μετά το δεύτερο γκολ, ο ΟΦΗ ανέβηκε πιο ψηλά στην προσπάθεια να ισοφαρίσει, αλλά το «πλήρωσε». Στο 61’, η ομάδα του Αγρινίου βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, με τελικό αποδέκτη τον Κέβιν, ο οποίος με κοντινό πλασέ, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκανε το 3-1. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε και έπρεπε να έρθει το 78’ για να ακουστεί το… αχ! από τους φιλάθλους. Άλβες και Κάπελ βρέθηκαν μπροστά σε κενή εστία, αλλά κατάφεραν να πάρουν… κόρνερ! Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον Παναιτωλικό να φτάνει στη νίκη με 3-1. Απόλυτα δίκαιη η νίκη της ομάδας του Αγρινίου, που θα μπορούσε να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερο σκορ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν (76’ Σκαραμοτσίνο), Κούσας (82’ Μαλεζάς), Μπεχαράνο, Άλβες, Καπέλ, Μαρτίνες, Μύγας (70’ Παπουτσογιαννόπουλος), Εντζεγκέλε, Φωτάκης. 

Στον πάγκο έμειναν: Κολοβούρης, Κωνσταντινόπουλος, Μήλιος, Βασιλείου. 

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Αγριμάκης, Τριποτσέρης, Μπανούσης (82’ Κάλαϊτζιτς), Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (69’ Μανιδάκης), Ροβίθης, Φερνάντεθ, Λαμπρόπουλος, Στάθης, Μαραθιανός, Μακρής. 

Στον πάγκο έμειναν: Γιαγκόζης, Δαμιανάκης, Μπολάκης, Φάζος. 

Κίτρινες κάρτες: Άλβες, Εντζεγκέλε / Φερνάντες, Κάλαϊτζιτς 
Κόκκινες κάρτες: 

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας) 
Βοηθοί: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών) και Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου) 
Γήπεδο: Παναιτωλικού 

πηγή: sport-fm.gr