Σαρωτικός ο Αστέρας, 3-0 τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Αστέρα ώστε να μετατρέψει σε... περίπατο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, με τους Αρκάδες να παίρνουν μεγάλη νίκη με 3-0.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή τις... άγριες διαθέσεις τους, και μπορεί στο 8ο λεπτό ο Ιτάνζ να απέκρουσε το πέναλτι του Μπαράλες (ένα πέναλτι για το οποίο οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αφού η παράβαση φαίνεται να έγινε εκτός περιοχής), όμως δεν μπόρεσε να σώσει τον ΠΑΟΚ και ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Γιαννιώτας τον νίκησε στο τετ α τετ, ανοίγοντας το σκορ για τον Αστέρα.

Το κρεσέντο των Αρκάδων συνεχίστηκε στο 30', όταν ο Σανκαρέ με προβολή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου ο Γιαννιώτας τελείωσε υποδειγματικά την αντεπίθεση του Αστέρα, σημειώνοντας το 3-0, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι Θεσσαλονικείς έμοιαζαν μουδιασμένοι από το κακό πρώτο ημίχρονο και δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Κοσίτσκι, με αποτέλεσμα το 3-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Με τη νίκη αυτη ο Αστέρας φτάνει τους 31 πόντους, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό (που αγωνίζεται την Κυριακή με τον Εργοτέλη), ενώ ο ΠΑΟΚ μένει στους 37 και κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας από τον Ολυμπιακό, που δοκιμάζεται την Κυριακή στην Ξάνθη.