Το… τρένο της Ξάνθης έκανε στάση στην Τρίπολη

Η ξέφρενη πορεία της Ξάνθης, μετά τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στη Superleague (μεταξύ των οποίων και οι “τεσσάρες” κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό) σταμάτησε στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας επικράτησε της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου με 2-0.

Οι Αρκάδες έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με πλασέ του Γιαννιώτα, μετά από μακρινή μπαλιά του Σανκαρέ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 17' είδε τον Κυριακίδη να αποκρούει με δυσκολία το δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση που επιχείρησε.

Και μπορεί οι Θρακιώτες να ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και να προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως ο Αστέρας “χτύπησε” στην αντεπίθεση, με τον Μάσα στο 58' να νικά τον Κυριακίδη και να πετυχαίνει το 2-0.

Η Ξάνθη αντέδρασε στο 81', όταν ο Μούκαμ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με τον Κλέιτον να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και να ξαναβάζει την ομάδα του στο παιχνίδι. Ωστόσο, οι Ακρίτες δεν κατάφεραν στον εναπομείναντα χρόνο να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Έτσι, ο Αστέρας προσπέρασε στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό (που αγωνίζεται στη Δευτέρα), φτάνοντας τους 28 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη έμεινε στους 24.

Σε άλλο παιχνίδι που διεξήχθη ταυτόχρονα, ο Εργοτέλης πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη του με σκορ 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. “Χρυσός” σκόρερ για τους Κρητικούς ήταν ο Γιουσούφ στο 9ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ.

Με τη νίκη αυτή, ο Εργοτέλης πλησίασε τον Πανθρακικό στους δύο βαθμούς, καθώς η ομάδα της Κομοτηνής, που βρίσκεται στη 16η θέση, έχει 12 βαθμούς και ο Εργοτέλης 10. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αντίθετα, έμεινε στους 23 βαθμούς και την 7η θέση.