Ολυμπιακός: Νίκη-οξυγόνο με Μάλμε, στους ισχυρούς του Europa

Οι οιωνοί επαληθεύτηκαν. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν ηττήθηκε στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά νίκησε κιόλας με 4-2, ο Λανουά ήταν και πάλι γουρλής, ο Μίτσελ τη γλίτωσε, οι Σουηδοί αποκλείστηκαν, η Ελλάδα μείωσε την απόσταση από την Τουρκία στη βαθμολογία της UEFA.

Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν στο Europa League, μετά το 0-0 της Γιουβέντους με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο, το οποίο οι δύο προαναφερθείσες ομάδες δεν πάσχισαν να το αλλάξουν.

Ο Ολυμπιακός έπεισε επιθετικά, αν και έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως αμυντικά προβλημάτισε. Τόσο με τις κακές αλληλοκαλύψεις -ο Μανιάτης συνεχίζει την κακή χρονιά του, οι πλάγιοι μπακ ασχολούνταν με το επιθετικό κομμάτι- όσο και με τις τοποθετήσεις των στόπερ του.

Πάντως, ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει και πρόβλημα φυσικής κατάστασης, καθώς μετά το 2-1 "κάθισε" και είχε αργές επιστροφές.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι Πειραιώτες κέρδισαν πολύτιμο χρόνο και ελπίζουν ότι με ενίσχυση το Γενάρη, θα μπορέσουν να φανούν ανταγωνιστικοί στο Europa League, όπου η πρώτη κλήρωση, αυτή της φάσης των 32, τους τοποθετεί στο γκρουπ των ισχυρών.

Η κλήρωση των 32 του Europa League θα διεξαχθεί στη Νιόν τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00.

Σημειώνεται επίσης ότι για πρώτη φορά η κλήρωση των 16 δε θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την κλήρωση των 32, αλλά μετά την ολοκλήρωση των διπλών αγώνων (19 και 26 Φεβρουαρίου), στις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή.