Το στοίχημα του ΠΑΟΚ, το χαμένο χαρτί του Μίτσελ και ο… Παναθηναϊκός

Του Γιώργου Λαμπίρη

Δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς άφησε στο κυνήγι για τον τίτλο ο Ολυμπιακός, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Από την πλευρά του, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με την Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το άλμα, με τη νοοτροπία του νικητή. Τον αέρα που του χάρισε τη νίκη την περασμένη Τετάρτη στο Φάληρο, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τον έφερε - καταρχάς τουλάχιστον - στο +5. 

Η ομάδα του Αναστασιάδη θα έχει περισσότερους από 2.000 οπαδούς, οι οποίοι θα βρεθούν στο πλευρό του στο σημερινό παιχνίδι στη θρακιώτικη πόλη στις 15.00, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τη νίκη και το άνοιγμα της ψαλίδας από τους πρωταθλητές. Το στοίχημα λοιπόν παίζεται σήμερα στη Θράκη, όπου οι Θεσσαλονικείς θα κληθούν να το κερδίσουν και εκτός από το βαθμολογικό να έχουν το αγωνιστικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος

Κι αν κάποιοι πίστευαν ότι για τον Ολυμπιακό το χειρότερο σενάριο ήταν η ήττα με 1 – 2 στην έδρα τους από το δικέφαλο της Θεσσαλονίκης, μάλλον διαψεύστηκαν. Ένα ντέρμπι είναι πάντοτε αμφίρροπο και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά και εν μέρει αποδεχτά. Αυτό όμως που δύσκολα θα 'χωνεψουν' οι ερυθρόλευκοι είναι το “Χ” με τον ΠΑΣ, σε ένα παιχνίδι που υπολόγιζαν ότι θα καταφέρουν να πάρουν σχετικά εύκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΣ βρίσκεται περίπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα - στην 8η θέση -, ενώ προερχόταν από βαριά ήττα και σκορ 0 – 4, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στην έδρα του.

Πρακτικά πάντως, και υπό την προϋπόθεση ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει το τρίποντο στην Ξάνθη, η ομάδα του Μίτσελ κινδυνεύει να μείνει ακόμα και 7 βαθμούς μακριά από την κορυφή, νιώθοντας στην πλάτη της την... ανάσα του Παναθηναϊκού, ο οποίος υπολείπεται κατά δύο βαθμούς και σήμερα θα έχει δύσκολο έργο με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Σε ό,τι αφορά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και παρά τη διάθεση να προχωρήσει σε σερί νικών με σκοπό να ανατρέψει την διαφορά σε βάρος του, τα πράγματα φαίνονται να εξελίσσονται πολύ διαφορετικά. Παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Μίτσελ στο αρχικό σχήμα, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε ανανεωμένος, αντιθέτως ήταν μουδιασμένος και προβληματικός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να μπει δυνατά στο δεύτερο, κλείνοντας τους Γιαννιώτες στο μισό γήπεδο, το μόνο που κατάφερε ήταν να φύγει με το βαθμό τις ισοπαλίας.

Θυμίζουμε ότι οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Μιχαήλ στο 23ο λεπτό και στο δεύτερο ημίχρονο γύρισαν το παιχνίδι με τέρματα των Φορτούνη στο 49' με πέναλτι και του Κασάμι στο 75'. Παρόλ' αυτά ο ΠΑΣ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, παγώνοντας τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του με γκολ του Γιάκου δύο λεπτά πριν από τη λήξη και ισοφαρίζοντας στο τελικό 2 – 2.  

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα:

Βέροια-Πλατανιάς 2-0

Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-1

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 07/12

Νίκη Βόλου-Καλλονή 07/12

Παναιτωλικός-Πανιώνιος 07/12

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 07/12

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 07/12

Πανθρακικός-Εργοτέλης 08/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 11 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 28

2. Ολυμπιακός 24 -12αγ.

3. Παναθηναϊκός 22

4. Βέροια 21 -12αγ.

5. Αστέρας Τρίπολης 20

6. Καλλονή 19

. Ατρόμητος 19 -12αγ.

8. ΠΑΣ Γιάννινα 17 -12αγ.

9. Ξάνθη 15

. Κέρκυρα 15 -12αγ.

11. Παναιτωλικός 14

12. ΟΦΗ 13

13. Πλατανιάς Χανίων 12 -12αγ.

14. Πανιώνιος 11

. Λεβαδειακός 11

16. Πανθρακικός 9

17. Εργοτέλης 7

18. Νίκη Βόλου 4