Οι Ισπανοί που έχουν χάσει τη ζωή τους στα γήπεδα

Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του οπαδού της Λα Κορούνια, ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων βίας στους έντεκα στην Ισπανία. Θυμηθείτε τις υπόλοιπες τραγωδίες στον χώρο του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο Φραντσίσκο Χαβιέρ Ρομέρο Τοαδάβα ήταν το ενδέκατο θύμα βίας στα γήπεδα της Ισπανίας και η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Marca" παρουσίασε την μαύρη λίστα με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από το 1982 μέχρι και σήμερα. 

31 Οκτωβρίου 1982: Ο Χοσέ Γκόμεζ Ροντρίγκεζ έφυγε από την ζωή ύστερα από απανωτά χτυπήματα από αντιπάλους οπαδούς σε ερασιτεχνικό (!) παιχνίδι στην Βαρκελώνη. Ο Ροντρίγκεζ ήταν αντιπρόεδρος της Σουηδικής πρεσβίας στην Ισπανία. 

6 Μαίου 1984: Ο Μάνουελ Καστίγιο ξυλοκοπήθηκε από την τοπική αστυνομία στην Κόρδοβα κατά την διάρκεια ενός πάρτι οπαδών της ομάδας στην πόλη. 

21 Απριλίου 1985: Ο Λουίς Μοντέρο Ντομίνγκεζ πέθανε στα 56 του χρόνια, όταν ενεπλάκη σε συμπλοκές οπαδών των ομάδων Κάντιθ και Καστεγιόν. 

18 Αυγούστου 1990: Ο Φιορεντίνο Ντουένας πυροβολήθηκε από συνταξιούχο (!) αστυνομικό κατά την διάρκεια του αγώνα Μότριλ Β – Καλαχόντα. 

14 Ιανουαρίου 1991: Ο Φρέντερικ Ρουκιέρ στα 20 του χρόνια, έφυγε από την ζωή έπειτα από μαχαιριές σε αγώνα ανάμεσα στην Εσπανιόλ και την Σπόρτινγκ Χιχόν. Ο άτυχος οπαδός άνηκε στον γαλλικό σύνδεσμο των φίλων της Εσπανιόλ. 

15 Μαρτίου 1992: Ο Γκιγιέρμο Αλφόνσο Λαζάρο, στα 13 (!) του χρόνια, σκοτώθηκε από θραύσματα φωτοβολίδας όταν βρέθηκε σε αγώνα της Εσπανιόλ με την Κάντιθ. 

12 Μαρτίου 1994: O Πράντα Εμιλιάνο Λόπεζ στα 19 του, σκοτώθηκε έπειτα από μαχαιριές σε μπαρ στην Λα Κορούνια, όταν πανηγύρισε γκολ της Μπαρτσελόνα εναντίον της Ατλέτικο. Ο δράστης τότε διέφυγε από την αστυνομία. 

8 Δεκεμβρίου 1998: Ο Άιτορ Ζαμπαλέτα, στα 28 του χρόνια, όντας οπαδός της Ρεάλ Σοσιεδάδ, έχασε την ζωή του έπειτα από μαχαιριά στην καρδιά κατά την διάρκεια συμπλοκών στον αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκισης. Το 2012 όταν επέστρεψε στις φυλακές από άδεια, ήθελε να περάσει λαθραία μεγάλη δόση ινδικής κάνναβης και ξαναδικάστηκε. 

7 Οκτωβρίου 2003: Ο Μάνουελ Ρίος Σουάρεζ, στα 31 του χρόνια, έφυγε από την ζωή, αφού ξυλοκοπήθηκε από οπαδούς της Κομποστέλα έπειτα από αγώνα του Κυπέλου μεταξύ των ομάδων της Κομποστέλα και της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. 

5 Απριλίου 2012: Ο Ινίγκο Καμπάκας, στον αγώνα της Ατλέτικ Μπιλμπάο με την Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ, έπεσε από την εξέδρα του γερμανικού γηπέδου, έπειτα από φασαρία μεταξύ των οπαδών, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. 

30 Νοεμβρίου 2014: Ο Φραντσίσκο Ρομέρο Χαβιέρ Τοαδάβα, στα 43 του χρόνια, ρίχνεται στο ποτάμι δίπλα από το Βιθέντε Καλντερόν και υπέστη καρδιακή προσβολή λόγω υποθερμίας. Το τραγικό συμβάν συνέβη λίγη ώρα πριν τον αγώνα της Ατλέτικο Μαρδίτης με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για το πρωτάθλημα Ισπανίας. 

Πηγή: sport-fm.gr