Δώρισε ένα, πέτυχε πέντε η Σαχτάρ Ντόνετσκ

Χορταστικό παιχνίδι διεξήχθη την Τρίτη στο Φάρουμ Παρκ μεταξύ Νόρντζελαντ και Σαχτάρ Ντόνετσκ και τελικούς νικητές τους Ουκρανούς με 5-2.

Ο Αντριάνο της Σαχτάρ δεν τήρησε το fair play έπειτα από φάση όπου δε δόθηκε φάουλ κι ενώ οι Δανοί προηγούνταν 1-0 και ισοφάρισε, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Νόρντζελαντ και κατόπιν αποδοκιμασίες παό τις εξέδρες. Μετά από διαβουλεύσεις, οι παίκτες της Σαχτάρ θέλησαν να... δώσουν πίσω το γκολ που παράνομα πέτυχαν και άφησαν τη Νόρντζελαντ να προηγηθεί ξανά με 2-1! Πρόκειται για μια κίνηση που γίνεται σπάνια.

Ωστόσο, η ανώτερη Σαχτάρ πέτυχε άλλα τέσσερα γκολ αργότερα και έφυγε από το Φάρουμ με το "τρίποντο" της νίκης και σκορ 5-2.

Οι Ουκρανοί, με τη νίκη αυτή, προκρίθηκαν στους 16 του Champions League. Το ίδιο συνέβη με τη Μπαρτσελόνα, που επέστρεψε στις νίκες με 3-0 και δύο ακόμη γκολ του Μέσι που έφτασε τα 80 τη φετινή σεζόν. Πρόκριση και για τις ισόπαλες με 1-1 Βαλένθια και Μπάγερν Μονάχου, χάρη στην ήττα-σοκ της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από την ουραγό Λιλ με σκορ 2-0.