Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Στον αστερισμό του ντέρμπι κορυφής η Superleague

Ο ΠΑΟΚ, έστω και με ανατροπή, έκαμψε στην Τούμπα την αντίσταση του Πανθρακικού, ευνοήθηκε από την αναβολή του δύσκολου αγώνα κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη και πηγαίνει την Τετάρτη στο Φάληρο ως πρωτοπόρος για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον αντικειμενικά δυσκολότερό του αγώνα σε όλον τον πρώτο γύρο.

Ετοιμαστείτε μέσα στο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του 2015 για φουλ αγωνιστική δράση στην Ελλάδα με τέσσερις εμβόλιμες αγωνιστικές στη Superleague και την τελευταία αγωνιστική ημέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ, όπως εξήγησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, αντιμετωπίζει όλους τους αγώνες με τη φιλοσοφία ότι "οι αντίπαλοι είναι καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ" και μετέπειτα, καταστρώνει σχέδιο για να είναι καλή η ομάδα του και τελικά, να νικήσει.

Προκαταβολικά, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι η ομάδα του δεν έχει προβλήματα και δε θα έχει δικαιολογίες αν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό.

Όσες φορές πετούσαμε στα σύννεφα, φάγαμε κατραπακιές. Εκτός δεν χάσαμε και δεν φάγαμε γκολ. Εντός χάσαμε πέντε βαθμούς. Το ξέρετε αυτό; Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, παίζει στην έδρα του, με τον κόσμο του και εμείς έτσι θα τον αντιμετωπίσουμε. Εμείς θα πάμε να παίξουμε και ό,τι πει η Παναγιά. Θα πάμε να παίξουμε όπως παίξαμε με τον Εργοτέλη", είπε σχετικά ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά.

"Μπορεί να είμαστε οριακά, αλλά είμαστε καλά με κάποια παιδιά. Αυτά αποφασίζονται το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη ποιοι θα παίξουν με τον Ολυμπιακό", δήλωσε.

"Μην με ρωτάτε τέτοια πράγματα. Σας έχω πει ότι τα έχω αφήσει όλα στην Παναγιά. Στο τέλος θα μας δώσει πολλά περισσότερα απ' ό,τι αξίζουμε. Άσχετα αν ο κόσμος ζητάει παραπάνω. Μακάρι να μην είχαμε χάσει και να είχαμε κι άλλους πόντους προβάδισμα. Αλλά, με την Παναγιά δεν τα βάζει κανείς. Θ' αρχίσουν τώρα να λένε πάλι για την Παναγιά και τον Αναστασιάδη. Εγώ έχω να κοιμηθώ πέντε μήνες", είπε για το ενδεχόμενο νίκης.

Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός, με πρωταγωνιστή τον Μπενίτες, κέρδισε με σβηστές τις μηχανές -και αλλαγές σε πρόσωπα- την Κέρκυρα με 4-0 στο νησί των Φαιάκων, με τον Μίτσελ να δηλώνει "έτοιμος να αντιμετωπίσει τους πρωτοπόρους".