Ζαρντίμ: Να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες

“Να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες” ζήτησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, ενόψει του αγώνα με την Σάλκε. Μίλησε ακόμα και για την οικονομική κρίση και το πόσο επηρεάζει το ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι η κρίση στην Ελλάδα όπως και στην Πορτογαλία έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο και ότι αν ο Ολυμπιακός έπαιζε ένα οικονομικό παιχνίδι με την Σάλκε θα είχε χάσει από σήμερα.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου:

“Ο Ολυμπιακός έχει εξελιχθεί πολύ από την πρώτη αγωνιστική. Έχει βελτιωθεί. Για την Σάλκε έχουμε την άποψη ότι η δυναμική της είναι ίδια. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την τρίτη θέση και να τα παίξουμε όλα την τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση.

Το να προσπαθήσεις να κρατήσεις το μηδέν είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις. Θέλουμε παίξουμε καλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Δεν θα αποκαλύψω το αμυντικό δίδυμο γιατί πρώτα πρέπει να το μαθαίνουν οι παίκτες.

Έχουμε τρεις επιλογές για τις δύο θέσεις. Ένας από τους στόχους μας είναι να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα και τους Έλληνες και να δείξουμε κάτι καλό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι θα έχουμε πολλούς φιλάθλους στο πλευρό μας και θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε χαρά.

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε. Να δείξουμε μια καλή εικόνα, να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και στην τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας.

Η κρίση στην Ελλάδα όπως και στην Πορτογαλία έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο, όμως το ποδόσφαιρο ξεπερνάει τα οικονομικά δεδομένα. Αν παίζαμε ένα οικονομικό παιχνίδι με την Σάλκε θα είχαμε χάσει από σήμερα.

Όμως οι παίκτες μου θέλουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση και να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις στημένες φάσεις στην άμυνα γιατί ξέρουμε την δύναμη του αντιπάλου και ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στις δικές μας στημένες φάσεις».

Έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου”

Από την πλευρά του, ο επιθετικός των ερυθρολεύκων, Κώστας Μήτρογλου δήλωσε απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του εφόσον ξεκινήσει βασικός, ενώ μίλησε και για τις εμπειρίες του από την Γερμανία.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το πρώτο ματς. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και αύριο είναι ένα δύσκολο ματς, όπου θέλουμε τη νίκη.

Προσωπικά θέλω να παίζω καλά για την ομάδα. Τα γκολ που βάζω είναι για την ομάδα. Είμαι έτοιμος να παίξω και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Είναι λίγο μεγαλύτερο κίνητρο για μένα επειδή μεγάλωσα εδώ.

Εδώ είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Δεν έχω βάλει κανένα στοίχημα για το ματς με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Η Γερμανία είναι μία όμορφη χώρα για διακοπές και έχω καλές αναμνησεις από εδώ.

Όσο για την ενδεκάδα ο προπονητής αποφασίζει αν θα είμαι 1η ή 2η επιλογή. Εγώ κάνω τη δουλειά μου για την ομάδα. Σκεφτόμαστε και το Γιουρόπα Λιγκ όμως εμείς θέλουμε την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ”.