Βαθμολογία της UEFA: Σε δεινή θέση η Ελλάδα

Η τιτάνια προσπάθεια του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στη Μπεσίκτας στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που γύρισε το 0-2 σε 2-2, γλίτωσε την Ελλάδα από τα χειρότερα στη βαθμολογία της UEFA.

Η Τουρκία κατέχει αυτή τη στιγμή τη δωδέκατη θέση με 31.800 βαθμούς και η Ελλάδα είναι 13η με 30.900 βαθμούς.

Οι δύο χώρες, πιθανότατα, θα συνεχίσουν και από τη νέα χρονιά με τον ίδιο αριθμό ομάδων. Μόνο που Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ έχουν περάσει και μαθηματικά, ενώ οι ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ) δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους σε αγωνιστικές υποχρεώσεις και μετά το Δεκέμβρη.

Μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να μειώσει τη διαφορά είναι η θεωρητικά εύκολη τελευταία αγωνιστική (Ολυμπιακός-Μάλμε, ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ, Παρτιζάν-Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός-Εστορίλ), όπου είναι στις δυνατότητες των ελληνικών ομάδων οι τέσσερις νίκες!

Πάντως, δύσκολα η Ελλάδα θα χάσει τη 13η θέση, καθώς η Τσεχία, με μοναδικό εκπρόσωπο τη Σπάρτα Πράγας, που είναι και δύσκολο να προκριθεί, καθώς πρέπει να μη χάσει από τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία, βρίσκεται στους 29.125 βαθμούς.

Η Τσεχία, δηλαδή, απέχει από την Ελλάδα τέσσερις νίκες και αντίστοιχα, η χώρα μας από τους Τούρκους τρεις νίκες.

Η 11η Ελβετία έχει ξεφύγει και βρίσκεται στους 32.575 βαθμούς.

Η 13η χώρα στη βαθμολογία της UEFA θα έχει τον πρωταθλητή στους ομίλους στην περίπτωση που το Champions League κατακτήσει ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει νωρίτερα και μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος τη συμμετοχή της στη διοργάνωση για την επόμενη σεζόν.