Αργεντινή: Δύο νεκροί σε συμπλοκή μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα

Δύο οπαδοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ "μπαραμπράβα", όπως ονομάζουν τους χούλιγκαν στην Αργεντινή σε αγώνα της τέταρτης κατηγορίας της Αργεντινής.

Το επεισόδιο μεταξύ υποστηρικτών των ποδοσφαιρικών ομάδων της Σαν Τέλμο και της Ντοκ Σουντ σημειώθηκε σε υποβαθμισμένη συνοικία του Μπουένος Άιρες.

Ο Χαβιέρ Αραούχο, 29 ετών, πέθανε σήμερα όταν τον πυροβόλησαν στο στήθος. "Επέστρεφε στο σπίτι του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και αυτοί" είπε ο ανιψιός του μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί το θύμα.

Αντίστοιχα, ο Ντάνιελ Σάντσες, 28 ετών, πέθανε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ένας τρίτος οπαδός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αφού δέχτηκε μια πλαστική σφαίρα στο πρόσωπο.

Οι υποστηρικτές της Ντοκ Σουντ επέστρεφαν από το γήπεδο όπου η ομάδα τους είχε έρθει ισόπαλη με την Ταγιέρες δε Ρεμέδιος δε Εσκαλάδα. Οι οπαδοί της Σαν Τέλμο κατηγορούν τους πρώτους ότι τους είχαν στήσει ενέδρα.

Από πέρσι η μετακίνηση των οπαδών εκτός της έδρας της ομάδας τους απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας. Όμως η βία μεταξύ οπαδών, ακόμη και της ίδιας ομάδας, είναι συχνό φαινόμενο και ευθύνεται για τουλάχιστον δέκα θανάτους κάθε χρόνο. Από τις αρχές του 2014 έχουν καταγραφεί ήδη δέκα θύματα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση "Σώστε το ποδόσφαιρο".

Την περασμένη εβδομάδα, σε έναν καυγά μεταξύ οπαδών της ομάδας Αλμιράντε Μπράουν, επίσης της 4ης κατηγορίας, σκοτώθηκε ένας ενήλικος και τραυματίστηκε ένα παιδί.

Πηγή: ΑΜΠΕ και Global Post