Ικανοποιημένος φεύγει από τη ΕΠΟ ο Πιλάβιος

Για την Εθνική Ελλάδας και όσα έχουν ακουστεί γύρω από το όνομά του και την προεδρία της ΕΠΟ μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Αναφερόμενος στον απολογισμό της θητεία του στην ΕΠΟ δήλωσε ικανοποιημένος. «Κανονικά πρέπει να μετρήσουμε και τα χρόνια που ήμουν υπεύθυνος της Ομοσπονδίας το 2004. Δεν μπορώ να απαντήσω γενικά. Νομίζω ναι. 100%.

Στη θητεία μου βρήκα προπονητή τον Οτο Ρεχάγκελ που συνέχισε με επιτυχία το εξαιρετικά επιτυχημένο έργο του στην Ομοσπονδία. Πλαισιώθηκε με ανθρώπους που είχαν να κάνουν τα βοηθητικά, διατροφή, γυμναστική και όλα αυτά. Μετά νομίζω ότι η επιλογή του τωρινού μας προπονητή κρίνεται ήδη ως επιτυχημένη και ήταν μια καλή επιλογή» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το εάν είναι φαβορί η Ελλάδα για πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δηλώνει πως όλα εξαρτώνται από την απόδοση των παιχτών και τίποτα δεν είναι απίθανο. Παρόλο αυτά τονίζει πως η Βοσνία είναι ένα σκληρός αντίπαλος. Μιλώντας για τον Γιώργο Καραγκούνη τον χαρακτηρίζει σημείο αναφοράς για τη διάρκεια, τη κλάση και το πάθος του. Μάλιστα αποκαλύπτει έχουν κρατήσει επαφές και η σχέση τους είναι πολύ καλή.

Σχετικά με το τι το έχει ενοχλήσει κατά τη διάρκεια τη θητείας του απαντά: «Τα έχω αφήσει όλα πίσω. Αντίθετα το ότι γύρισε πίσω ο Γκέκας με τον τρόπο που γύρισε και το πώς το μεθοδεύσαμε δείχνει κάτι. Βέβαια με ενόχλησαν πράγματα, αλλά δεν τα κρατάω. Η Εθνική είναι πάνω απ' όλα» . Επιπλέον δεν παραλείπει να συμπληρώσει πως από όλο αυτό το «ταξίδι» θα κρατήσει τα συναισθήματα και φυσικά το ματς με την Ουκρανία και τη Ρωσία. Για το αν υπήρξε φραστικό επεισόδιο με τον Αχιλλέα Μπέο, Σοφοκλής Πιλάβιος δηλώνει: «Μου επιτέθηκε, όχι ακριβώς φραστικά. Μου είπε κάποια πράγματα όχι ευχάριστα αλλά δεν μου επιτέθηκε φραστικά. Δεν κατάλαβα καν τι μου είπε. Νομίζω ότι είπε κάτι για τον Ολυμπιακό Βόλου. Όταν πηγαίνεις στο γήπεδο πηγαίνεις για ένα σκοπό. Ο σκοπός αυτός ήταν η Εθνική. Μου είπε κάτι δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά δεν μου επιτέθηκε φραστικά».

Τέλος αναφερόμενος στην αποχώρηση του από την Ομοσπονδία δηλώνει πόνο για ορισμένα πράγματα , αλλά παρόλο αυτά επισημαίνει πως δεν έχει χάσει το χιούμορ του και την ηρεμία του.