Η διαφορά του ΠΑΟΚ στην κορυφή δείχνει τίτλο

Στον ΠΑΟΚ η ιστορία επαναλαμβάνεται με επικά χαρακτηριστικά και δείχνει τίτλο: Από τον Απρίλιο του 1985 είχε ο Δικέφαλος του Βορρά να είναι μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο.

Εκείνη τη χρονιά ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας του. 

Στις 28 Απριλίου 1985, με την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής, η βαθμολογία είχε διαμορφωθεί ως εξής: ΠΑΟΚ 40, Παναθηναϊκός 35, ΑΕΚ 35, Ολυμπιακός 34. Ωστόσο, εκείνη την εποχή η νίκη έδινε δύο και όχι τρεις βαθμούς, οπότε η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη (ο ΠΑΟΚ θα είχε 58 και μόνος δεύτερος θα ήταν ο Παναθηναϊκός με 49).

Για πρώτη φορά η διαφορά είχε διαμορφωθεί στο +5 στην 12 αγωνιστική (ΠΑΟΚ 22, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ από 17) και επανήλθε στο +5 τη 15η, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό με 1-0, με γκολ του Ράντε Πάπριτσα. 

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν, όπως είναι λογικό, ιδιαίτερα σημαντικό το ντέρμπι με τον δεύτερο του πίνακα, Ολυμπιακό, το οποίο αναβλήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου και ελπίζουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο διεκδικητών μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο, η πρώτη κουβέντα του Άγγελου Αναστασιάδη μετά τη νίκη στο Παγκρήτιο ήταν "είμαστε πολύ κουρασμένη σαν ομάδα" και ο πρωταγωνιστής Στέφανος Αθανασιάδης δήλωσε, μετά τα δύο γκολ που πέτυχε: "Υπάρχει αισιοδοξία αλλά και πολλή κούραση".

Στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να πάρει μια
"επαγγελματική" νίκη επί του Εργοτέλη, με σκορ 2-0, παρά τους τραυματισμούς των Ρατς και Μακ.

Οι δυο τους είναι τα κακά μαντάτα που θα επιβαρύνουν ένα ήδη κουρασμένο ρόστερ, από τα σερί παιχνίδια.

Για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί ο αγώνας με τη Φιορεντίνα στην Ιταλία για την τέταρτη αγωνιστική του Europa League και αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι βιόλα δείχνουν εξίσου κουρασμένοι (ήττα με 3-1 από τη Σαμπντόρια στο Λουίτζι Φεράρις). 

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τους τραυματισμούς, ο μεσοεπιθετικός Μακ έχει υποστεί ελαφριά θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και εντός της ημέρας της Δευτέρας θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να ξεκαθαρίσει η κατάστασή του, αλλά σίγουρα δεν θα προλάβει τους αγώνες με τη Φιορεντίνα και τον Παναθηναϊκό. 

Ο Ρουμάνος μπακ-χαφ, από την πλευρά του, έχει μία διάταση στον αριστερό προσαγωγό, ενώ είχε πρόβλημα και στον δεξιό τις προηγούμενες μέρες.

Θα απουσιάσει σίγουρα από το παιχνίδι με τους Ιταλούς και ο Αναστασιάδης ελπίζει ότι θα τον έχει κοντά του για την αναμέτρηση με το τριφύλλι.