“Στον Ηρακλή σκεφτόμαστε μόνο την άνοδο στη Superleague!”

Ο Ηρακλής έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στην Football League και μιλώντας στο ραδιόφωνο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο "Έλληνας" -πια- Ντιέγκο Ρομάνο δεν έκρυψε ότι άπαντες στον Γηραιό σκέφτονται μόνο την άνοδο στη Superleague στο τέλος της φετινής σεζόν.
 
Έπειτα από έξι χρόνια στα μέρη μας, ο Ρομάνο αισθάνεται πλέον την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του. 
Ο Αργεντινός δεν έκρυψε την φιλοδοξία του Ηρακλή να επιστρέψει στη φυσική του θέση, τη Superleague δηλαδή, αλλά και την επιθυμία της οικογένειάς του να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι της χώρας μας αφού σταματήσει το ποδόσφαιρο. 

Αναλυτικά:

Για τις συνθήκες που συνάντησε στη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή: "Περνάμε πολύ καλά. Όπως και στην Κρήτη τόσα χρόνια. Με πολλούς φίλους, Έλληνες οι πιο πολλοί. Η ομάδα είναι πολύ καλή, οργανωμένη με καλούς ανθρώπους. Αυτό είναι καλό για εμάς και την οικογένειά μου, μετά από μία μεγάλη αλλαγή. Όλοι ξέρουμε πως είναι οι περισσότερες ομάδες. Από τη στιγμή που με πήραν τηλέφωνο γνώριζα ότι υπήρχε νέος πρόεδρος που ήθελε να κάνει το καλύτερο, δέχθηκα. Δόξα τω Θεώ όσα μου είπαν ισχύουν. Είναι πολύ οργανωμένη ομάδα. Για να πάμε την ομάδα εκεί που αξίζει. Ήρθα για να τα καταφέρουμε". 

Για τους στόχους του Γηραιού: "Ναι, σίγουρα. Ο στόχος μας είναι η άνοδος. Δεν έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο. Το ότι ξεκινήσαμε καλά δεν λέει τίποτα. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά, να είμαστε δυνατοί. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όχι μόνο αγωνιστικά, αφού δεν υπάρχουν τα προβλήματα του παρελθόντος. Ο Ηρακλής πλέον είναι ομάδα παράδειγμα". 

Για τη θέση που αρέσκεται να αγωνίζεται και το μέλλον του: "Εκεί που με βάζει ο προπονητής. Σε ελεύθερο ρόλο. Μου αρέσει αυτό που κάνω, δεν είναι δουλειά αλλά ευχαρίστηση. Θα προσπαθήσω να παίξω ποδόσφαιρο για όσα χρόνια μπορώ". 

Για τους Αργεντινούς της ομάδας: "Με τον Περόνε ήμασταν αντίπαλοι παλιότερα, με τον Μπαρτολίνι παίξαμε στη Νιούελς Ολντ Μπόις αλλά σε πιο μικρή ηλικία. Έχουμε οικογένειες τώρα, κάνουμε παρέα είναι σημαντικό για εμάς. Ο Περόνε μιλάει καλά ελληνικά. Προσπαθούμε κι εμείς με τον Μπαρτολίνι (γέλια)". 

Για την προοπτική να γίνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας αφού σταματήσει το ποδόσφαιρο: "Η οικογένειά μου θέλει να μείνουμε εδώ, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα. Θα δούμε τι θα γίνει όταν φτάσει αυτή η ώρα. Έχουμε περάσει οικονομικά προβλήματα κι εμείς στην Αργεντινή. Το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά μας. Είναι πολύ καλύτερα εδώ και θέλουν να μείνουν". 

 
Πηγή: sport-fm.gr