Παραιτήθηκε ο Γκατούζο από τον ΟΦΗ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε προπονητής του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο από την τεχνική ηγεσία της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ήττα του ΟΦΗ από τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στο Γεντί Κουλέ με σκορ 2-3, ο ιταλός τεχνικός αιφνιδίασε τους πάντες λέγοντας ότι: «Διαπίστωσα ότι οι παίκτες δεν με πιστεύουν. Δεν μπορώ να σηκώσω αυτό το βάρος »ενώ τόνισε πως είχε πάρει την απόφασή του πριν το παιχνίδι.

Ο Γκατούζο άφησε αιχμές γιατί δε μπορεί να είναι και πρόεδρος και προπονητής. Η απόφαση ήταν ειλημμένη και δε θα άλλαζε ακόμη και σε περίπτωση νίκης του ΟΦΗ σήμερα. Η κίνησή του αυτή έχει να κάνει με την αγάπη του για την ομάδα, την πόλη και τους καταπληκτικούς φιλάθλους της. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε απορρίψει μία πολύ δελεαστική πρόταση συνεργασίας με άλλη ομάδα αλλά προτίμησε την Ηρακλειώτικη ομάδα.

Στην συνέντευξη τύπου ο Ιταλός τεχνικός ήταν λιγομίλητος. Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση μου. Θα το έκανα ακόμα και αν κερδίζαμε τον Αστέρα. Νοιώθω Φεύγω γιατί δεν πιστεύουν σε μένα οι παίκτες. Δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος και προπονητής. Δε μπορώ να συνεχίσω αυτήν την εμπειρία. Το κάνω για το καλό της ομάδας. Αγαπώ αυτήν την ομάδα και για αυτό προχωράω στην κίνηση ». Ο Γκατούζο ανέφερε ακόμη ότι «έβαλα όλο το πάθος μου και όλες τις δυνάμεις μου για αυτήν την ομάδα. Αλλά δεν μπορώ κάθε μέρα να αντιμετωπίζω προβλήματα. Η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο. Νιώθω άσχημα και στενοχωρημένος αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω. Το κάνω αυτό επειδή αγαπάω την ομάδα. Δεν μπορώ να σηκώσω στους ώμους μου όλο το βάρος της ομάδας. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες καθημερινά και όχι το αγωνιστικό. Όταν υπάρχουν διάφορα προβλήματα, αυτό συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Καθημερινά βάζω όλη μου την ενέργεια στην προπόνηση και τον αγώνα. Προσπαθώ πολύ και ξαφνικά χαλάνε τα πράγματα.

Νιώθω πολύ στενοχωρημένος γιατί πέρασα τέσσερις καταπληκτικούς μήνες. Είμαι σε μια καταπληκτική πόλη με καταπληκτικό κόσμο, με πολύ καλή ατμόσφαιρα. Το βασικό είναι ότι η καριέρα του προπονητή είναι η δουλειά μου και εγώ θέλω να είμαι προπονητής. Μέσα σε αυτήν την λέξη περιέχονται τα πάντα. Έβαλα μπροστά το πρόσωπο και το όνομα μου, νιώθω ότι οι παίκτες δεν με πιστεύουν. Δεν έχω μιλήσει με τους παίκτες μου, θα τους ενημερώσω μόλις φύγω από εδώ γιατί είναι μια πολύ δύσκολη και απογοητευτική στιγμή ».

πηγή: cretapost.gr