Τραγική εμφάνιση και ήττα για την Εθνική Ελλάδος από τη Βόρεια Ιρλανδία

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδος στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, γνωρίζοντας την ήττα με 0-2 και μπαίνοντας σε μεγάλες περιπέτειες όσον αφορά στην πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων και όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, αλλά επέτρεψε στους σκληροτράχηλους Βορειοϊρλανδούς να κάνουν το παιχνίδι τους, και να συνεχίσουν το απόλυτο των νικών στα μέχρι τώρα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2016.

Το σκορ άνοιξε στο 9ο λεπτό του αγώνα ο Γουορντ με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι, αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ, δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του (γνωστού μας από το πέρασμα που έκανε από Ολυμπιακό και ΟΦΗ) Ρόι Κάρολ, με εξαίρεση τη φάση του 35', όταν ο Καρέλης βγήκε τετ α τετ με τον βετεράνο γκολκίπερ, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Λάφερτι να πραγματοποιεί εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά και να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη, όμως στο 51' ο Λάφερτι ήταν πιο τυχερός: Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, απέφυγε τον Σταφυλίδη και πλάσαρε τον Καρνέζη για το 2-0.

Η Εθνική μας δεν κατάφερε να συνέλθει και το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος, βυθίζοντας την Ελλάδα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας στον 6ο Όμιλο, μετά από τρεις αγωνιστικές, πάνω μόνο από τις Νήσους Φερός. Αντίθετα, η Βόρεια Ιρλανδία φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 9 βαθμούς. Πίσω της με 7 βαθμούς ακολουθεί η Ρουμανία, που επικράτησε με 2-0 μέσα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Ακολουθούν η Φινλανδία και η Ουγγαρία (που νίκησε με 1-0 τις Νήσους Φερόε) με 4 βαθμούς. Η Ελλάδα έχει έναν βαθμό και οι Φερόε κανέναν.