Λουτσέσκου στον πάγκο της Ξάνθης: Είμαι εδώ για να πετύχω

Στην Ξάνθη κινούνται σε ρυθμούς της αναμέτρησης του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για τη Superleague, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έπιασε δουλειά.

Ο Ρουμάνος νέος τεχνικός της ακριτικής ομάδας, αφού παρακολούθησε το νικηφόρο παιχνίδι με την Νίκη Βόλου για την 1η αγωνιστική της Β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος (1-0, 82' Ράνος), ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του.

Στα συν για τον Λουτσέσκου η ανεβασμένη ψυχολογία που υπάρχει στις τάξεις της ακριτικής ομάδας μετά την δεύτερη διαδοχική εντός έδρας επιτυχία μετά την νίκη στο πρωτάθλημα επί του Λεβαδειακού.

Η Πέμπτη ήταν ημέρα αποθεραπείας για τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού της Τετάρτης κόντρα στη Νίκη Βόλου, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Γουάλας.

Η προετοιμασία της Ξάνθης συνεχίζεται με πρωινή προπόνηση την Παρασκευή, μετά το τέλος της οποίας θα ανακοινωθεί η αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα του Σαββάτου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου προπονητή της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το μεσημέρι στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου προπονητή της Skoda Ξάνθη Ράζβαν Λουτσέσκου.

Όλα έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για μένα κι αυτή τη στιγμή είμαι αναγκασμένος να ξεκινήσω ανάμεσα σε δύο επίσημα παιχνίδια τη χρονιά μου. Θα είναι δύσκολη η περίοδος στην αρχή καθώς θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο για προσαρμοστούμε στη νέα φιλοσοφία και νοοτροπία. Θα συλλέξω πολλές πληροφορίες για τους παίκτες και για την ομάδα αλλά και για την ελληνική γλώσσα ποδόσφαιρο. Σ’ αυτή την περίοδο μπορούμε να παίξουμε με αποφασιστικότητα γιατί είναι πολύ σημαντικό για να βοηθηθούν τόσο οι παίκτες, όσο και ο προπονητής και το προσωπικό έτσι ώστε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα σε μικρό διάστημα. Είναι μία διαφορετική εμπειρία για μένα η νέα χώρα, με διαφορετική κουλτούρα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ τόσο για την επαγγελματική αλλά και για την προσωπική μου ζωή. Είμαι στις προπονήσεις αλλά ακόμη δεν συμμετέχω ενεργά στην προετοιμασία της ομάδας. Η δουλειά μου ξεκινά από την Τρίτη", δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός, γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου.