Όταν ο πλανήτης παίζει μπάλα

Από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη διεξάγονται απόψε πολλά παιχνίδια μεταξύ των εθνικών ομάδων. Η Ρωσία αντιμετώπισε εκτός Μόσχας τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του ισχυρού ψύχους.

Οι δύο προπονητές, Καπέλο και Κλίνσμαν, είχαν την ευκαιρία να κάνουν αρκετές δοκιμές στις συνθέσεις των ομάδων τους, ενώ ο Ιταλός εξέπληξε στην επίθεση χρησιμοποιώντας σε ρόλο βασικού τον Σμόλοβ.

Οι Ρώσοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου φτάνοντας στο γκολ μόλις στο 9ο λεπτό, καθώς ο νεαρός επιθετικός δικαίωσε τον προπονητή του.

Στη συνέχεια όμως ήρθαν τα άσχημα νέα καθώς Σμόλοβ και Μποκανέγκρα τραυματίστηκαν και αποχώρησαν από το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται βελτιωμένοι στην επανάληψη και να φτάσουν στο 1-1 στο 76' με εκπληκτικό γκολ του Μπράντλεϊ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Ρωσία από τις 15 Αυγούστου, καθώς διένυε ένα σερί 5 αγώνων με παθητικό μηδέν.

Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σιρόκοβ στο 84', με τον μέσο της Ζενίτ να φτάνει τα 10 γκολ με την εθνική, πριν ο Ντίσκερουντ, που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 87', κάνει το τελικό 2-2 στο 3' των καθυστερήσεων.

Άνευρη η Κύπρος έπαιξε κακό ποδόσφαιρο και συνετρίβη

Χολωμένη εμφανίστηκε η Κύπρος, η οποία αντιμετώπισε τους Φινλανδούς. Το μόνο που πέτυχε ήταν να διασυρθεί με 3-0, εμφανίζοντας πολύ κακή αγωνιστική εικόνα.

Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δέχτηκαν στο 15' το πρώτο γκολ από τον Πούκι, μετά από λάθος στο κέντρο της άμυνας των Κυπρίων. Στο 24' ο Χετεμάι έκανε το 2-0 με εύστοχο πέναλτι και στο 86' ο Κολεμάινεν με σουτ εκτός περιοχής και λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Γιωργαλλίδη, ολοκλήρωσε το άσχημο βράδυ των γηπεδούχων.

Βραδιά ρουτίνας για Μέσι και κακή εμφάνιση για την Αργεντινή

Η Αργεντινή αντιμετώπισε διαδικαστικά τον αγώνα της με τη Σαουδική Αραβία και παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στο Ριάντ. Το 0-0 με τη Σαουδική Αραβία ήταν απόρροια ενός πολύ κακού ματς, κυρίως από πλευράς Αλμπισελέστε που ήταν ξεκάθαρο ότι οι παίκτες δεν έδειχναν κανένα ενδιαφέρον για το παιχνίδι.