Ολυμπιακός: Γιατί είναι άθλιος ο χλοοτάπητας του Γ. Καραϊσκάκης

Στους αγώνες του Ολυμπιακού με Βέροια και Ατλέτικο Μαδρίτης φάνηκε ακόμη και από τις κερκίδες, ή στα κοντινά πλάνα από την παρακολούθηση του αγώνα από τον τηλεοπτικό δέκτη η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Γ. Καραϊσκάκης.

Οι ειδικοί συντηρητές και γεωπόνοι του σταδίου καθησυχάζουν, ωστόσο, ότι σύντομα ο αγωνιστικός χώρος του φαληρικού σταδίου θα γίνει και πάλι "χαλί"!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal, εδώ και μια τριετία η Superleague εφαρμόζει κεντρική διαχείριση διατήρησης-συντήρησης στους χλοοτάπητες των γηπέδων του πρωταθλήματος και έχει καταφέρει να έχουν εκλείψει τα φαινόμενα του παρελθόντος με το χορτάρι να μετατρέπεται συχνά σε βούρκο.

Οι γεωπόνοι υποστηρίζουν, στην περίπτωση του Γ. Καραϊσκάκης, ότι η άθλια εικόνα οφείλεται στη μεταβατική περίοδο από το καλοκαίρι προς το χειμώνα, που έχει φέρει και πολλά ζιζάνια στο χορτάρι.

Βάσει των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του χλοοτάπητα, προβλέπονται επισπορές χειμερινών ποικιλιών, που είναι πιο ανθεκτικές σε συνθήκες κρύου.