Στην Αθήνα αγώνες του Euro 2020;

Στις 13 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Euro 2020 ενδέχεται να συμπεριληφθεί η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί ανακοίνωσε μετά βαϊων και κλάδων τον περασμένο Ιούνιο - κατά τη διάρκεια του Euro 2012 - ότι η διοργάνωση του 2020 θα διεξαχθεί σε 13 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης και θα παρουσιαστεί  ως "το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ευρώπης".

Η οριστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα παρθεί τον προσεχή Ιανουάριο στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA για τις διεθνείς διοργανώσεις ανδρών.

Οι πόλεις που φέρονται ως υποψήφιες για τη διεξαγωγή του Euro 2020 είναι οι εξής: Βερολίνο, Μαδρίτη, Λισαβώνα, Ρώμη, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Μόσχα, Ζάγκρεμπ, Αθήνα, Βασιλεία, Παρίσι, Βρυξέλλες και Κωνσταντινούπολη. Οι δύο τελευταίες πόλεις, μάλιστα, φέρονται να συνδιεκδικούν τους ημιτελικούς και τον τελικό της διοργάνωσης μαζί με τη Βαρκελώνη.

Εξυπακούεται ότι αν επιλεχθεί η Αθήνα στις διοργανώτριες πόλεις, το Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι αυτό που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, οι οποίοι θα είναι τρεις το πολύ.