Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 3-1: Άνετη νίκη με σβηστές τις μηχανές

Με οκτώ νέα μεταγραφικά αποκτήματα και μόλις έναν Έλληνα, τον Δημήτρη Διαμαντάκο, στην ενδεκάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τον αγώνα κόντρα στη Νίκη Βόλου, που στο τέλος του τον βρήκε δίκαιο νικητή με σκορ 3-1 στην πρώτη αγωνιστική της Superleague για τη σεζόν 2014/15.

Οι φιλοξενούμενοι Βολιώτες μπήκαν με περίσσιο άγχος στο γήπεδο του Νέου Φαλήρου και ο ποιοτικός Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε δεόντως παίρνοντας νωρίς προβάδισμα και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες ακόμη.

Το σκορ άνοιξε στο 11' ο Παϊτίμ Κασάμι και το 2-0 έγινε γρήγορα-γρήγορα, μόλις στο 28' από τον Δημήτρη Διαμαντάκο. Στο 32' ο Ιμπραΐμ Αφελάι έκανε το 3-0. Ο Ολυμπιακός "πετούσε φωτιές".

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Μίτσελ ήταν επιπόλαιοι και βιαστικοί και έχασαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες με τους Ντοσεβί και Ντομίνγκες. Ο Τσόρι, πάντως, είχε αρκετά νεύρα που δεν του επέτρεψαν να έχει καθαρό μυαλό στην τελικά πάσα ή στο σουτ.

Η Νίκη Βόλου πατούσε σαφώς καλύτερα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης του Γ. Καραϊσκάκης και μείωσε με τον Βασίλη Σκούρτη στο 56'.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πάρει ένα πέναλτι σε ανατροπή του Ντοσεβί εντός περιοχής της Νίκης, ενώ ο διαιτητής Γιώργος Δασκαλόπουλος θα μπορούσε να έχει αποβάλει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, όταν εκείνος έσπρωξε και έπιασε από τη φανέλα τον Νικλητσιώτη.

Ο Μποτία αντικαταστάθηκε από τον Αβράαμ στην ανάπαυλα.

Συνολικά, αγωνίστηκαν δέκα νέοι παίκτες των ερυθρολεύκων. Το γρήγορο ευρύ προβάδισμα των πρωταθλητών Ελλάδας επέτρεψε στον Μίτσελ να δώσει χρόνο συμμετοχής 23 λεπτών στον Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος πέρασε στη θέση του Διαμαντάκου. Ο Παραγουανός χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, κάτι που είναι από τα σημαντικά στοιχήματα για τον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού στην αρχή της σεζόν.

Το δίδυμο Αμπιντάλ-Παπαδόπουλου εμφάνισε αμυντικά κενά στο δεύτερο ημίχρονο, από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Νικλητσιώτης-Γιαννιτσάνης, ενώ φάνηκε ολοκάθαρα η ποιότητα του Κασάμι, ο οποίος αγωνίστηκε ως δίδυμο στα χαφ παρέα με τον Εντινγκά (τα πήγαν θαυμάσια), μιας και ο Μανιάτης ήταν τιμωρημένος.