“Τρίποντα” για ΠΑΟΚ και Πανθρακικό

Οι γηπεδούχοι χαμογέλασαν και στα απογευματινά παιχνίδια της ημέρας στη Super League, καθώς ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Πλατανιά στην Τούμπα, ενώ στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός πέτυχε πολύτιμη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος στην υπ'αριθμόν 300 εμφάνισή του στην πρώτη κατηγορία πέτυχε ένα γκολ με πέναλτι και δημιούργησε το δεύτερο στο 2-0 επί του Πλατανιά.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την υπεροχή, όμως οι Κρητικοί διατηρούσαν το 0-0 μέχρι το 68', όταν ο Ποτουρίδης απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Αρετόπουλος υπέδειξε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν κερδίσει πέναλτι και νωρίτερα, στο 44ο λεπτό, όμως ο Αθανασιάδης δεν είχε καταφέρει να σκοράρει από τη βούλα, καθώς ο Κηπουρός απέκρουσε.

Ο Σαλπιγγίδης ωστόσο ήταν πιο εύστοχος, και έτσι οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σαλπιγγίδης έκανε μία ωραία ενέργεια από τα αριστερά και έδωσε την “ασίστ” στον Λίνο, που έγραψε το τελικό 2-0.

Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός πήρε μία πολύτιμη νίκη, την πρώτη του με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος  στο 21' μετά από προσωπική ενέργεια.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος “έπεσαν”, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να βρει χώρους για να γίνει απειλητικός.

Η πίεση αυτή απέδωσε καρπούς στο 76', όταν οι Αρκάδες κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γκάμπριελ από τον Πρίττα. Ωστόσο, η εκτέλεση του Ράγιος δεν ήταν καλή και ο Κουτσόπουλος απέκρουσε, κρατώντας το 1-0, το οποίο και παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.