Οι σημερινοί αγώνες της 10ης αγωνιστικής

Σήμερα σερβίρεται το κυρίως πιάτο της 10ης αγωνιστικής με αποκορύφωμα το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.
 
Η δεύτερη μέρα της 10ης αγωνιστικής ξεκινάει από το Περιστέρι με τον Ατρόμητο να μην έχει περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών με αντίπαλο τον πολύ δυνατό φέτος, Πανιώνιο.

Οι Περιστεριώτες μπορεί να βρίσκονται κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά με μια συγκομιδή, που δεν αντιπροσωπεύει και την δυναμικότητά της. Ο Ατρόμητος θέλει να ξεκινήσει να μαζεύει βαθμούς προκειμένου να μπει στην πεντάδα και να παραμείνει. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 15:00.

Ακολουθεί ο αγώνας του Πανθρακικού με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που επιθυμούν διακαώς τους βαθμούς, καθώς έχουν μείνει χαμηλά στη βαθμολογία και θέλουν τη νίκη δεδομένου ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν και το πλεονέκτημα της έδρας. Ο Παύλος Δερμιτζάκης άλλωστε γνωρίζει πως η ομάδα του δεν μπορεί να έχει άλλες απώλειες βαθμών.
 

Την ίδια ώρα (17:15) ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Πλατανιά. Το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Δικέφαλος, μετά τη νίκη στη Νέα Σμύρνη και θέλει το τρίποντο, που θα του δώσει το δικαίωμα να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να μπορεί να λέει ότι βρίσκεται στο κυνήγι του Ολυμπιακού.
 
Οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν τον αγώνα, ως μία πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουν εμπειρίες, αλλά επειδή έχουν αποδείξει ότι δεν είναι από τις ομάδες που κλείνονται πίσω, θα προσπαθήσουν να κάνουν τη ζημιά και να φύγουν από την Τούμπα με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.
 
Τέλος στο Ολυμπιακό στάδιο, η τελευταία της βαθμολογίας ΑΕΚ, υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Το ντέρμπι θα ξεκινήσει στις 19:30 και αναμένεται να προσφέρει συγκινήσεις παρά το γεγονός ότι η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι μεγάλη. Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται αγωνιστικά και διοικητικά σε μεταβατικό στάδιο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός μοιάζει κυρίαρχος της κατάστασης και έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος.