Γ. Σαμαράς: Εξαιρετική η Εθνική μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Για "εξαιρετική παρουσία της Εθνικής μας" στο Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε λόγο σε κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Εξέφρασε την πίκρα του για τον αποκλεισμό της Εθνικής και ο τρόπος που αυτός έγινε αλλά δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον. 

Αναλυτικά το κείμενο του: 

"Φίλοι μου, ακόμα μια σεζόν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο και με την εξαιρετική παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Υπάρχει ωστόσο η πικρία που επιφέρει ο αποκλεισμός, και ο τρόπος με τον οποίο αυτός επήλθε!!! Ωστόσο, κοιτάμε μπροστά γιατί μόνο καλά πράγματα μπορεί κανείς να περιμένει από μια ομάδα με τέτοιο μέταλλο! 

Όσο για το μεγάλο τελικό…, θεωρώ πως αγωνίστηκαν οι δυο καλύτερες ομάδες του τουρνουά, με διαφορετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της η κάθε μια - η Γερμανία, μια καλοδουλεμένη μηχανή που έχει όμως τρωτά σημεία, ειδικά αν της περιορίσεις το παιχνίδι, η δε Αργεντινή, μια ομάδα που μπορεί να βγάλει φάση από το τίποτα, και πώς να μην το κάνει άλλωστε αφού διαθέτει παίκτες σαν τον Messi. Σημαντικός παράγοντας για την Αργεντινή ωστόσο ήταν η απουσία του Di Maria. Αυτό που επιβεβαιώθηκε στον τελικό είναι πως και οι δυο ομάδες διαθέτουν εξαιρετικές άμυνες οι οποίες δύσκολα παραβιάζονται! 

Κατά τη γνώμη μου το σήκωσε δίκαια η Γερμανία. Έδειξε σταθερά την υψηλότερη απόδοση από όλες τις ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, απέκλεισε πολύ δυνατούς αντιπάλους με αποστομωτικές κάποιες φορές, εμφανίσεις, ενώ σαν σύνολο δουλεύει πραγματικά εκπληκτικά, έχοντας τρομερή πειθαρχία στο παιχνίδι της. 

Στο τέλος της μέρας, πήραμε μέρος ίσως στο καλύτερο Mundial των τελευταίων ετών και μόνο το γεγονός αυτό μας κάνει χαρούμενους! Θα τα ξαναπούμε σύντομα, με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις... 

Γιώργος".

Παρακαλούμε περιμένετε ...