Μετωπική Παναθηναϊκού – Εθνικής για τέσσερις διεθνείς;

Οδηγούμαστε πρόσω ολοταχώς σε κόντρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την ΕΠΟ για το ζήτημα των κλήσεων του Φερνάντο Σάντος για τον αγώνα της προσεχούς Τετάρτης με την Ιρλανδία.

Στην αποστολή κλήθηκαν τέσσερις παίκτες του τριφυλλιού. Πρόκειται για τους Ορέστη Καρνέζη, Νίκο Σπυρόπουλο, Λουκά Βύντρα και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Βάσει του προγράμματος της Superleague, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κέρκυρα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 19:30.

Η ομάδα των πρασίνων έχει προγραμματίσει να επιστρέψει αεροπορικώς την Τρίτη το πρωί. Την ίδια ώρα που η αποστολή του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται στο Ιόνιο, έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση της γαλανόλευκης για το Δουβλίνο (ώρα 10:00)!

Η απάντηση Σάντος και ΕΠΟ

Ο Φερνάντο Σάντος απάντησε για το θέμα ότι "οι ημερομηνίες των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων είναι γνωστές από πολύ νωρίς", στάση που αποτελεί και την επίσημη θέση της ΕΠΟ, η οποία τονίζει ότι "το καλεντάρι έχει καταρτιστεί ήδη από το 2010".

Από την άλλη, στον Παναθηναϊκό επικρατεί δυσαρέσκεια, καθώς οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα επιβαρυνθούν με δύο ματς μέσα σε 48 ώρες, τη στιγμή που είχαν και το χθεσινό ματς με τη Λάτσιο για το Europa League.

Ποια θα είναι η λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, η λύση που θα δοθεί θα έχει ως οδηγό ανάλογη περίπτωση που έτυχε πρόπερσι στον Φερνάντο Τζιόλη, όταν αγωνιζόταν στη Σανταντέρ.

Η ΕΠΟ, δηλαδή, θα προτείνει στον Παναθηναϊκό, να ναυλώσει πτήση απευθείας από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας για Δουβλίνο για τη μετακίνηση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών και την ενσωμάτωσή τους στην αποστολή. Στην κατάσταση, ωστόσο, που βρίσκεται η πράσινη ΠΑΕ, κάθε επιπλέον έξοδο αντιμετωπίζεται με γκριμάτσες κατήφειας.