Ήττα του άνευρου Παναθηναϊκού στη Ρώμη

Με πρωταγωνιστή τον 23χρονο Τσέχο Λίμπορ Κόζακ, σκόρερ δύο τερμάτων, η Λάτσιο επικράτησε του Παναθηναϊκού - με σκορ 3-0.

Ο Τσέχος μπήκε στην ενδεκάδα των λατσιάλι από το... παράθυρο καθώς ο προπονητής Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς αποφάσισε να εφαρμόσει rotation ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης των Ρωμαίων με τους συμπολίτες τους, της Ρόμα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος που έκανε ευκαιρία στον αγώνα, όταν στο 20' ο Τοτσέ δε βρήκε τη μπάλα από τη σέντρα του Σπυρόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα, η Λάτσιο απείλησε σοβαρά για πρώτη φορά και η όμορφη λόμπα του Κόζακ κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη (1-0, 22').

Ο Σεϊταρίδης δέχτηκε κίτρινη κάρτα για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον σκορερ Κόζακ κι έτσι ο Τσέχος πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του με γάζες στο κεφάλι.

Στο δεύτερο γκολ ευθύνη φέρει ο άπειρος Διαμαντής Χουχούμης, πασάροντας στον Κόζακ την μπάλα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Τσέχος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0, περνώντας τον ανήμπορο να αντιδράσει, Λουκά Βύντρα.

Νωρίτερα, ο Χουχούμης λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, όταν πέρασε τη μπάλα πάνω από τη εστία του Καρνέζη, έπειτα από προσπάθεια του Φλοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε στο 1ο ημίχρονο άλλη φάση πέραν της αρχικής του Τοτσέ και έχασε και τον Ισπανό με τραυματισμό (πιθανότατα θλάση), ο οποίος αντικαταστάθηκε νωρίς-νωρίς -στο 24'- από τον Αντώνη Πετρόπουλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λάτσιο πέτυχε τρίτο γκολ στο 58' - με κεφαλιά του Φλόκαρι και στη συνέχεια κατέβασε αισθητά ταχύτητα.

Συμπερασματικά, η Ιταλική ομάδα ηγεμόνευσε στον αγώνα μετά το 1-0 και οι ευχές του Φερέιρα να συνεχιστεί η φόρμα του Τοτσέ, όχι μόνο δεν έπιασαν, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός μετρά και την απώλειά του.