Παγκόσμιο Κύπελλο: Ολλανδία-Γερμανία, το Ρίο χωράει μόνο έναν

Στην Αρένα Σάο Πάολο του Σάο Πάουλο (23:00, ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports, ΝΕΡΙΤ HD) η Ολλανδία παίζει με την Αργεντινή στο δεύτερο σερί ημιτελικό της σε Παγκόσμιο Κύπελλο κι αφού έχουν πλέον ξορκιστεί τα φαντάσματα της παρουσίας σε τελικό για τρίτη φορά κόντρα σε διοργανώτρια χώρα, διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Γερμανία συνέτριψε με 7-1 τη Βραζιλία στο Μπέλο Οριζόντε, σε έναν ιστορικό αγώνα που θα μείνει στην ιστορία ως το Μινεϊράζο και πλέον οι τουλίπες του Φαν Χάαλ έχουν την ευκαιρία για έναν τρίτο συνεχόμενο αμιγώς ευρωπαϊκό τελικό σε Μουντιάλ.

Ο Ολλανδός τεχνικός συνεχίζει τα τερτίπια του και δεν αποκαλύπτει τα πλάνα του ενόψει του αγώνα, ενώ εξακολουθεί να τον προβληματίζει η ίωση που ταλαιπώρησε τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και δεν τον θέτει 100% σίγουρο για τον αγώνα.

Πολλοί... συνομωσιολάγνοι, βέβαια, θέτουν το θέμα η απουσία του Φαν Πέρσι να μην είναι πραγματική, αλλά να εντάσσεται στα τερτίπια του Φαν Χάαλ.

Ίσως ο Ολλανδός τεχνικός να κατεβάσει ομάδα χωρίς τον "ΣούπερΦαν", με Ζέρεμαϊν Λενς στην ενδεκάδα και μετέπειτα, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι να μπει ως αλλαγή.

Από την άλλη, η Αργεντινή, παρούσα στην τετράδα μετά από 24 χρόνια, ελπίζει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τις τέσσερις προηγούμενες φορές που βρέθηκε σε ημιτελικό (1930, 1978, 1986, 1990), όταν και έφτασε τελικά μέχρι το μεγάλο τελικό.

Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του σκέφτονται τους αγώνες του 1978 και του 1986 όταν η Αλμπισελέστε κέρδισε το τρόπαιο, μιας και τότε αντιμετώπισαν στον τελικό την Ολλανδία (1978) και το 1986 στον τελικό τη Δυτική Γερμανία, όπως θα ήθελαν τώρα να βρουν μπροστά τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο τη Νατσιονάλμανσαφτ του Γιόακιμ Λεβ και να μην πάνε στην Μπραζίλια για μια μάχη για την τρίτη θέση με την "τσακισμένη" διοργανώτρια Βραζιλία.