Με πρόστιμο από την UEFA κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

"Καρδιοχτυπούν" στη διοίκηση του Ολυμπιακού για πιθανή τιμωρία της ομάδας των ερυθρολεύκων λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς των φιλάθλων τους στον εντός έδρας αγώνα με τη Μονπελιέ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο πειραϊκός σύλλογος εγκαλείται από την UEFA για παραβάσεις στην οργάνωση του αγώνα και συγκεκριμένα ανεπαρκή έλεγχο στην είσοδο των φιλάθλων στο Γ. Καραϊσκάκης.

Συγκεκριμένα, φίλαθλοι των νταμπλούχων Ελλάδος έκαναν εκτεταμένη χρήση λέιζερ καθώς και ρίψεις αντικειμένων και η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ο Ολυμπιακός εγκαλείται επίσης από την UEFA και λόγω των φτωχών επιδόσεών του στον πειθαρχικό έλεγχο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πάρει τουλάχιστον πέντε κίτρινες κάρτες σε διαφορετικούς αγώνες της διοργάνωσης.

Στην πειθαρχική επιτροπή και η φιλοξενούμενη Μονπελιέ

Βαρύς κρέμεται ο πέλεκυς και πάνω από τη Μονπελιέ. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας κατηγορείται για τη συμπεριφορά των οπαδών της, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας του γηπέδου στις εξέδρες.

Οι συμπλοκές άρχισαν όταν υποστηρικτές των φιλοξενούμενων, που έμπαιναν στο γήπεδο, πέταξαν φωτοβολίδες και καπνογόνα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν πάρει θέσεις για να χωρίζουν τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Ακολούθησε παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και οι συμπλοκές κράτησαν περίπου δέκα λεπτά, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή συλλήψεις.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι τα συμβάντα του αγώνα Ολυμπιακός-Μονπελιέ θα εξεταστούν από την πειθαρχική επιτροπή την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και η απόφαση θα γίνει γνωστή το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 23 Νοεμβρίου).