Πόλεμος ανακοινώσεων για τον έλεγχο ντόπινγκ

Έντονη κόντρα για τον έλεγχο ντόπινγκ που ζήτησε ο Ατρόμητος μετά από επίθυμία του προέδρου του, Γιώργου Σπανού για τον αγώνα με τον Πανιώνιο την Κυριακή στις 15:00 στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Superleague.

Στο ξαφνικό αίτημα του Ατρομήτου, ο Πανιώνιος απάντησε με λακωνική συναινετική ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ δηλώνει πως συντάσσεται με την ΠΑΕ Ατρόμητος, αλλά και με κάθε φορέα του ποδοσφαίρου, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, που αποτελεί την σύγχρονη μάστιγα του αθλητισμού.

Ιδιαίτερα για το μεταξύ μας παιχνίδι της Κυριακής, ευχόμαστε να είναι αντάξιο των προσπαθειών των διοικήσεων των δύο ομάδων για προσφορά καλού θεάματος στο ποδοσφαιρικό κοινό".

Αιχμηρός ήταν ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος των κυανέρυθρων, Λάζαρος Κουτλίδης:

"Ο Πανιώνιος συναινεί στην πρόταση του Ατρόμητου για τη διεξαγωγή ντόπινγκ κοντρόλ. Προτείνουμε δε να γίνει δειγματοληψία από όλους τους παίκτες της 18άδας και όχι από δύο που θα προκύψουν μετά από κλήρωση".

Άμεση ήταν η απάντηση του Ατρομήτου, βάσει των... αντανακλαστικών του προέδρου Γιώργου Σπανού:

"Τον τελευταίο 1,5 χρόνο πάγια αρχή μας είναι να ζητείται έλεγχος ντόπινγκ, μέσω των αρμόδιων φορέων, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας ακόμη δε και όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Η φιλοσοφία της ΠΑΕ Ατρόμητος που τηρείται χωρίς παρέκκλιση δεν αποτελεί μομφή για την ΠΑΕ Πανώνιος".

Διευκρινίζεται ότι στη διαδικασία αντιντόπινγκ υπόκεινται δύο παίκτες από τη 18άδα κάθε ομάδας του αγώνα που επιλέγεται να γίνει έλεγχος. Ο αιματολογικός έλεγχος και έλεγχος ούρων των παικτών γίνεται μετά από κλήρωση και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.