Βέλγιο: Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι

Ισως η καλύτερη φουρνιά ποδοσφαιριστών που έχει αναδείξει το Βέλγιο, κατάφερε να φτάσει έως τους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου και... έπεται συνέχεια για τη νεανική ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς. Ακριβώς γι΄αυτό η κοινή γνώμη ξεπέρασε γρήγορα την αρχική απογοήτευση του χθεσινού αποκλεισμού από την Αργεντινή και αφιέρωσε εγκώμια στους "Κόκκινους Διαβόλους" και την πορεία τους στα γήπεδα της Βραζιλίας.

«Τι ταξίδι! Σας ευχαριστούμε» είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της La Derniere Heure, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF στην διαδικτυακή του σελίδα αναφέρει: «Οι Κόκκινοι Διάβολοι επιστρέφουν με την καρδιά πληγωμένη, αλλά τα κεφάλια ψηλά μετά από τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και μια θέση τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου». Ο Μαρκ Ντεγκρίζ, μέλος της εθνικής Βελγίου τη δεκαετία 1986-1995, έγραψε στη στήλη του στην Het Laatste Nieuws: «Αποχαιρετήσαμε το Μουντιάλ με ψηηλά το κεφάλι. Δώσαμε τη μάχη μας, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήμασταν αρκετά ώριμοι για να γίνουμε πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο αρχισυντάκτης της Le Soir, Κριστόφ Μπερτί, αναφέρει στο σχόλιό του: «Η στιγμιαία απογοήτευση δεν μπορεί να διαγράψει όλα τα υπόλοιπα. Τα καλύτερα έρχονται, οι Διάβολοι αναγέννησαν το βελγικό ποδόσφαιρο, έλαμψαν και έζησαν μια υπέροχη περιπέτεια».