Παγκόσμιο Κύπελλο: Αργεντινή-Βέλγιο και Ολλανδία-Κόστα Ρίκα

Στο εθνικό στάδιο της Μπραζίλια η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι βλέπει 90 λεπτά μακριά -ίσως και 120, ίσως και μερικά ακόμη περισσότερα- τον πρώτο ημιτελικό μετά το 1990 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας.

Ναι, καλά διαβάσατε, η Αλμπισελέστε έχει 24 χρόνια να βρεθεί σε ημιτελικό Μουντιάλ, αλλά τι να πει και το Βέλγιο που είχε 12 χρόνια να βρεθεί σε τελική φάση!

Η "χρυσή γενιά" του βελγικού ποδοσφαίρου, με επικεφαλής τους Αζάρ και Κομπανί, δεν είναι καθόλου αφελής, κατά τα σοβινιστικά ευρωπαϊκά ανέκδοτα και διεκδικεί με τις ίδιες αξιώσεις τη θέση στους καλύτερους τέσσερις του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Στην Αργεντινή, ένα ολόκληρο έθνος περιμένει την πρόκριση και αυτό, όπως και να έχει, βαραίνει τα πόδια του Λιονέλ Μέσι και των συμπαικτών του, λίγες μόλις μέρες μετά τη συγκλονιστική πρόκριση επί της Ελβετίας με το γκολ του Ντι Μαρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Άλλωστε, οι βετεράνοι-θρύλοι των δύο ομάδων, Γιαν Κέλεμανς και Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δήλωσαν ότι περιμένουν "να δουν στην πρωτεύουσα Μπραζίλια τον κορυφαίο αγώνα του Μουντιάλ" (19:00, ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports, ΝΕΡΙΤ HD).

Ο πήχυς ψηλά, λοιπόν και για να δούμε τι θα δούμε...

Στις 23:00 (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports, ΝΕΡΙΤ HD), στην Αρένα Φόντε Νόβα του Σαλβαδόρ της Μπαΐα, σε έναν αγώνα με γλυκόπικρη γεύση, καθώς αναμέναμε να αγωνίζεται εκεί η εθνική Ελλάδος, η Ολλανδία παίζει με την έκπληξη του θεσμού, την Κόστα Ρίκα.

Οι Κοσταρικανοί των Νάβας και Κάμπελ φιλοδοξούν να συνεχίσουν το όνειρο, ενώ οι Ολλανδοί καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και να δείξουν αν όντως δικαίως θεωρούνται επικρατέστεροι για να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι νικητές των δύο αναμετρήσεων θα αναμετρηθούν στις 23:00 της Τετάρτης 9 Ιουλίου στην Αρένα ντε Σάο Πάολο του Σάο Πάουλο.