Ψυχολόγος στην Εθνική Βραζιλίας για τους… ευαίσθητους παίκτες!

Τη βοήθεια ψυχολόγου ζήτησε ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, μετά τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά το “θρίλερ” κόντρα στη Χιλή στη φάση των 16 του Μουντιάλ, όταν πολλοί παίκτες της Σελεσάο ξέσπασαν σε κλάματα, γεγονός που από πολλούς θεωρήθηκε σημάδι αδυναμίας και ενδεχομένως ψυχολογικών προβλημάτων.

Μεταξύ άλλων, παίκτες όπως ο Νεϊμάρ, ο Ζούλιο Σέζαρ και ο Νταβίντ Λουίς έβαλαν τα κλάματα μετά το τέλος της παράτασης και πριν την έναρξη της διαδικασίας των πέναλτι, ενώ ο Τιάγο Σίλβα ζήτησε να μην είναι από τους παίκτες που θα εκτελούσαν πέναλτι.

Πολλοί αρθρογράφοι στη Βραζιλία κάνουν λόγο για “νευρική” ή και “απελπισμένη” ομάδα, ενώ άλλοι σχολιάζουν ότι οι παίκτες της Σελεσάο δε δείχνουν ικανοί να διαχειριστούν το συναισθηματικό βάρος που κουβαλούν στους ώμους τους.

Ο ίδιος ο Σκολάρι διαμαρτυρήθηκε σε δημοσιογράφους πως οι παίκτες του δέχονται μεγάλη πίεση για να νικήσουν, και τα ΜΜΕ δεν τους υποστηρίζουν.

Πάντως, γνωρίζοντας κανείς τι συνέβη την τελευταία φορά που το Μουντιάλ διοργανώθηκε στη Βραζιλία (το 1950) και η διοργανώτρια ηττήθηκε στον τελικό από την Ουρουγουάη, στο λεγόμενο “Μαρακανάζο”, μία “ντροπή” που στιγμάτισε τους παίκτες που αγωνίστηκαν για όλη τους τη ζωή, δεν είναι να απορεί κανείς που τα αστέρια της Βραζιλίας τρέμουν και μόνο στη σκέψη του πρόωρου αποκλεισμού...