Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: Με το ζόρι η Αργεντινή

118 λεπτά χρειάστηκε η Αργεντινή για να καταφέρει να λυγίσει την αξιόμαχη Ελβετία και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ, με σκορ 1-0.

Οι Αργεντίνοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, με τον Μέσι να προσπαθεί μόνος του και να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 78', όμως τον Μπενάλιο να αποκρούει στο τετ α τετ, ενώ στο 89' ο Μέσι “σέρβιρε” μισό γκολ στον Παλάσιο, ο οποίος δεν μπόρεσε όμως να τελειώσει τη φάση.

Οι Ελβετοί, από την άλλη, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, παρά το δυναμικό τους ξεκίνημα και τις δύο μεγάλες φάσεις τους, στο 28' με την κεφαλιά του Τσάκα που απέκρουσε ο Ρομέρο και στο 39' με τη λόμπα που επιχείρησε ο Ντίρμιτς, όμως ο Ρομέρο μπλόκαρε άνετα.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε και πέναλτι, όμως στο 118' ο Μέσι... τα κατάφερε: Ο Παλάσιο κέρδισε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έδωσε την πάσα στον άσο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έστειλε την ασίστ στον Ντι Μαρία για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης για την Αργεντινή.

Ακόμα κι έτσι όμως, οι Ελβετοί θα μπορούσαν να είχαν στείλει το ματς στα πέναλτι στις καθυστερήσεις, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τζεμαϊλί έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε το δοκάρι και επέστρεψε πάνω του, όμως από την κόντρα έφυγε άουτ, στερώντας από τους Ελβετούς την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Η Αργεντινή περιμένει τώρα το νικητή του αγώνα ανάμεσα σε Βέλγιο και ΗΠΑ (11 ώρα Ελλάδος), για να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.