Κιελίνι: Υπερβολική η τιμωρία του Σουάρες

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι αποφάσισε να συγχωρέσει τον Λουίς Σουάρες για τη... δαγκωματιά του στο ματς των «ατζούρι» με την Ουρουγουάη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο επιθετικός της Λίβερπουλ δάγκωσε στον ώμο τον αμυντικό της Γιουβέντους, στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης Ιταλία-Ουρουγουάη για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο διαιτητής δεν επέβαλε κάποια ποινή για το περιστατικό, αλλά στη συνέχεια η FIFA επιλήφθηκε του θέματος και αποφάσισε να αποκλείσει τον Ουρουγουανό στράικερ από εννέα αγώνες της εθνικής ομάδας, ενώ του επέβαλε ακόμη ημερολογιακό αποκλεισμό τεσσάρων μηνών από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο (άρα και από συλλογικό επίπεδο) και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων, ενώ αφαίρεσε τη διαπίστευση για το Μουντιάλ από τον Σουάρες.

«Μέσα μου δεν υπάρχουν αισθήματα χαράς, εκδίκησης ή θυμού κατά του Σουάρες για κάτι που συνέβη στο γήπεδο και δεν πρέπει να λάβει περαιτέρω έκταση. Μένουν μόνον ο θυμός και η απογοήτευση για ένα χαμένο ματς» γράφει ο Ιταλός παίκτης στο Facebook και συμπληρώνει ότι «η τιμωρία που επιβλήθηκε μοιάζει να είναι υπερβολική».