Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: Γαλλία και Ελβετία στο β’ γύρο

Η Γαλλία και η Ελβετία είναι οι δύο ομάδες που προκρίνονται στους 16 του Μουντιάλ από τον 5ο Όμιλο, μετά το 3-0 των Ελβετών επί της Ονδούρας και τη λευκή ισοπαλία της Γαλλίας με το Εκουαδόρ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ελβετούς ήταν ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου Τζερντάν Σακίρι, που πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του, στο 6’, στο 31’ και στο 71’, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις «μετοχές» του και στέλνοντας την Ελβετία στην επόμενη φάση,

Στο άλλο ματς του 5ου Ομίλου, το Εκουαδόρ ήθελε τη νίκη κόντρα στη Γαλλία για να πάρει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στο δεύτερο γύρο, μαζί με τους Τρικολόρ, που είχαν «κλειδώσει» την πρώτη θέση, όμως οι Λατινοαμερικάνοι, αν και προσπάθησαν, δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω από το να κρατήσουν το παιχνίδι στο 0-0 και να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

Ίσως, βέβαια, να είχαν καλύτερη τύχη αν στο 50’ δεν έβλεπε την κόκκινη κάρτα ο Αντόνιο Βαλένσια, για σκληρό μαρκάρισμα στον Ντιν…

Μετά από τα αποτελέσματα αυτά, η Γαλλία κατακτά την πρώτη θέση στον 5ο Όμιλο και η Ελβετία τη δεύτερη. Έτσι, στο δεύτερο γύρο η Γαλλία θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του 6ου Ομίλου, Νιγηρία, ενώ η Ελβετία την πρώτη του 6ου Ομίλου, Αργεντινή.