Ένταση στη συνέντευξη τύπου του Παναθηναϊκού

Την ενόχληση του Ζεσουάλδο Φερέιρα προκάλεσε στη συνέντευξη τύπου ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη που του παρέχει η διοίκηση στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο των πρασίνων, χωρίς όμως να έχει φέρει έναν τίτλο στην Παιανία μέχρι αυτή τη στιγμή, για να εισπράξει την απάντηση του Πορτογάλου “Είναι ερώτηση αυτή για να την κάνετε εδώ”; Όλα αυτά πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο για το Europa League.

Τι ειπώθηκε συνέντευξη Τύπου του Ζεσουάλδο Φερέιρα:

“Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο απέναντι στη Λάτσιο αποτελεί ένα κίνητρο, ελπίζω ότι οι παίκτες θα έχουν θετική αντίδραση και θα επαναλάβουν αυτό που έκαναν στην Αθήνα. Η Λάτσιο είναι έμπειρη ομάδα, με φυσική κατάσταση καλή και πολύ καλή τεχνική. Είμαστε εδώ για να χαρούν οι παίκτες μας αυτό το παιχνίδι, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και να τους αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ πως είναι λάθος να κρίνουμε το ματς από το αποτέλεσμα. Να το κρίνουμε από όλες τις φάσεις και τη ροή του, όχι βασιζόμενοι μόνο στο τελικό αποτέλεσμα”, είπε αρχικά ο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στις πολλές απουσίες του Παναθηναϊκού. “Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε και με τους τραυματισμούς. Από τα τέλη Ιουλίου παίζαμε πολλούς αγώνες, αυτό βοήθησε την ανάπτυξη των παικτών, αλλά δημιουργεί και πολλά ρίσκα. Είναι διαφορετικό να παίζεις ένα και όχι δύο αγώνες την εβδομάδα. Όσο πιο πολλή εμπειρία αποκτούν οι παίκτες βέβαια, τόσο πιο πολύ συνηθίζουν και τόσο πιο καλά αποδίδουν τελικά. Έχει και η Λάτσιο παρεμφερή προβλήματα, αλλά αυτή είναι η ζωή των μεγάλων ομάδων και είναι υποχρεωμένες να πορεύονται με βάση τις υποχρεώσεις τους. Στον τελευταίο αγώνα έπαιξαν οκτώ Έλληνες παίκτες, πράγμα που το θεωρώ πολύ θετικό. Και από αυτούς, οι τρεις, πολύ νεαρής ηλικίας. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να μπαίνει σε μια νέα κατάσταση και για το παρόν και για το μέλλον του. Αύριο θα παρατάξω την ομάδα που θεωρώ ικανότερη να διαχειριστεί το ματς. Ελπίζω να ξεπεράσουν την κόπωση και τους τραυματισμούς, με αλληλεγγύη, με δυναμισμό, με κίνητρα και να μπορέσουμε να επιτελέσουμε με το καθήκον μας”.

Για τον τρόπο που θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός, ο Φερέιρα είπε: “Είναι πολύ δυνατή ομάδα η Λάτσιο. Έχει τέσσερις παίκτες μεγάλης ποιότητας και εμπειρίας. Διαθέτει επιθετικότητα διακριτή. Στην Αθήνα μπορέσαμε να εμποδίσουμε την επιθετικότητά της. Αύριο θα έχει το κοινό της αλλά αν κατανοήσουν οι παίκτες, όπως στην Αθήνα, ότι μπορούμε να είμαστε πιο επιθετικοί και να εκμεταλλευτούμε ορισμένες στιγμές ανισορροπίας του αντιπάλου, ίσως μπορέσουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα”.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα φάνηκε αρκετά ενοχλημένος όταν ρωτήθηκε το εξής: “Τρίτη σεζόν σας στον Παναθηναϊκό, έχετε στήριξη αξιοσημείωτη από τη διοίκηση, όχι τίτλο όμως… Τι θα θεωρήσετε επιτυχία μέχρι το τέλος της σεζόν, δεδομένου ότι αύριο παίζετε έναν αγώνα καθοριστικό για την πρόκριση και υπάρχει μεγάλη απόσταση από την κορυφή στο πρωτάθλημα”;

Ο Πορτογάλος τεχνικός αντέδρασε, λέγοντας: “Είναι ερώτηση αυτή για να την κάνετε εδώ»;

“Υπάρχουν καλές και κακές ερωτήσεις;”, είπε ο δημοσιογράφος με την σειρά του, με τον Πορτογάλο να απαντά:

“Θεωρώ ότι επιτυχία θα είναι η ανάπτυξη της ομάδας και νέων παικτών. Όσο περισσότερο αναπτύσσονται οι παίκτες, τόσο μεγαλύτερα τα ρίσκα που αναλαμβάνονται, όμως και όλα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό δεν νομίζω ότι μπορούμε να τα συζητήσουμε εδώ εκτός Ελλάδας, αλλά στο σπίτι μας”.