Σουάρεζ δαγκωτό! Το έπιασαν και στο… στοίχημα

Ο Λουίς Σουάρεζ ξαναχτύπησε! Ή μάλλον, για την ακρίβεια, ξαναδάγκωσε!

Στον αγώνα Ουρουγουάης-Ιταλίας που έληξε με σκορ 1-0 υπέρ της Σελέστε και σήμανε τον αποκλεισμό των Ιταλών, ο Σουάρεζ φέρεται να δάγκωσε τον Κιελίνι.

Μάλιστα, ο Ιταλός αμυντικός κατέβασε την κολλητή μπλούζα του στο ύψος του ώμου για να δείξει στον διαιτητή της αναμέτρησης το δάγκωμα, αφήνοντάς τον όμως ασυγκίνητο.

Μετά τον τεράστιο ντόρο που δημιουργήθηκε, η FIFA πήρε θέση και κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες, με τη χρήση του βίντεο του αγώνα, για να τιμωρήσει τον Σουάρεζ.

Ο ίδιος ο Λουίς Σουάρεζ και μαζί και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης έχουν δικαίωμα να απολογηθούν ως τις 23:00 της Τετάρτης.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός κινδυνεύει με ανώτατη ποινή αποκλεισμού 24 αγώνων από την εθνική του ομάδα, ή δύο ετών από τις διεθνείς διοργανώσεις που θα συμμετάσχει η Ουρουγουάη.

"Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου. Ήμαστε οι δυο μας μέσα στην περιοχή και με απώθησε πρώτα με τον ώμο του", υπεραμύνθηκε τον εαυτό του ο Σουάρεζ στο τηλεοπτικό δίκτυο της πατρίδας του, που καλύπτει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Το εξωφρενικό της υπόθεση του Σουάρεζ, που έχει δαγκώσει άλλες δύο φορές στην καριέρα του αντίπαλο ποδοσφαιριστή, μία όταν ήταν παίκτης του Άγιαξ και άλλη μία με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ήταν ότι κάποιος επωφελήθηκε χρηματικά από αυτό.

Το αμερικανικό δίκτυο ESPN μετέδωσε ότι η εταιρεία Betsson πρόσφερε απόδοση 175,00 ότι ο Σουάρεζ θα δαγκώσει κάποιον παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και 167 άτομα το προτίμησαν!

Επρόκειτο για ένα "στοίχημα για πλάκα", ένα από τα λεγόμενα fun bets, το οποίο έφερε 3.300 δολάρια ως κέρδος για εκείνον τον ένα παίκτη-πελάτη της Betsson που πόνταρε τα περισσότερα χρήματα στο συγκεκριμένο ειδικό στοίχημα, ενώ οι υπόλοιποι κέρδισαν από 916 δολάρια, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία στοιχήματος.

Πονοκέφαλο προκαλεί στην Adidas η κίνηση του Σουάρεζ, μιας η εταιρεία είναι επίσημος σπόνσορας του παίκτη.

Η Adidas ήταν χορηγός του Ουρουγουανού και όταν δάγκωσε τον Ιβάνοβιτς, αλλά, παρ' όλα αυτά, μετά από μια σεζόν όπου ο Λουίς είχε "ηρεμήσει", επέλεξε τον Suarez για την ομάδα των ποδοσφαιριστών της που διαφήμισαν το γνωστό αθλητικό brand, με τα διάσημα σποτ, πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Ο Σιμόν Τσάντγουϊκ, που διδάσκει στρατηγική για τις αθλητικές επιχειρήσεις στο πανεπιστήμιο του Κόβεντρι, δήλωσε ότι αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για την Adidas, της οποίας τα όρια έχουν δοκιμαστεί, και αναμένει ότι η εταιρεία θα λειτουργήσει ως "ηθικός κριτής" του Σουάρεζ και θα προβεί σε διακοπή της συνεργασίας τους.

Πάντως, αξίζει να δούμε τις προηγούμενες δαγκωνιές του Λουίς Σουάρεζ, στον Μπράνιμιρ Ιβάνοβιτς της Τσέλσι και στον Ότμαν Μπακάλ της PSV Αϊντχόφεν.

Μάλιστα, ένας χρήστης του YouTube συνέθεσε ένα βίντεο με όλα τα δαγκώματα του Σουάρεζ!