Δίωξη σε πέντε ομάδες της Superleague για στημένα παιχνίδια!

Σε άσκηση ποινικής δίωξης "in rem", κατά των ΠΑΕ Καλλονή, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Πλατανιάς, προχώρησε ο επικεφαλής αθλητικός εισαγγελέας, Χάρης Λακαφώσης.

Πρόκειται για δίωξη κατά του νομικού προσώπου, της ΠΑΕ δηλαδή και δεν ασκείται εις βάρος φυσικού προσώπου (όρος in rem).

Ο κ. Λακαφώσης προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, εξετάζοντας την ευθύνη παραγόντων και ποδοσφαιριστών των εν λόγω ομάδων σε ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Ο Εισαγγελέας πρωτοδικών και επικεφαλής της αθλητικής εισαγγελίας εξέτασε τους φακέλους με τα ύποπτα ματς της Superleague, που έχει στείλει τη φετινή σεζόν στη χώρα μας η UEFA, πριν καταλήξει στη συγκεκριμένη απόφαση.

Οι διώξεις αυτές είναι in rem, δηλαδή δεν έχουν προσωποποιηθεί οι ευθύνες, κάτι το οποίο, αν προκύψει, αυτό θα συμβεί μετά την έρευνα του ανακριτή, στον οποίο θα διαβιβαστεί η υπόθεση.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν χειραγώγηση αγώνων και σε όλες τις περιπτώσεις ερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες παραγόντων και ποδοσφαιριστών.

Οι ΠΑΕ είναι οι εξής:

- ΚΑΛΛΟΝΗ: για κατ’ εξακολούθηση χειραγώγηση αγώνων και συγκεκριμένα για τα ματς: Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2, ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (Κύπελλο).

- ΟΦΗ: για πιθανή εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων στο ματς Κυπέλλου με την Καλλονή.

- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: για το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.

- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

Όπως γίνεται αντιληπτό, σε ορισμένα ματς δεν έχει κινηθεί νομική διαδικασία σε βάρος και των δύο αντιπάλων (για παράδειγμα, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης), επειδή κρίθηκε ότι η ευθύνη βαραίνει τη μία εκ των δύο ομάδων.