Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: Βραζιλία και Μεξικό στο β’ γύρο

Η Βραζιλία και το Μεξικό είναι οι δύο ομάδες που προκρίνονται στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ από τον Α’ Όμιλο, μετά τα αποτελέσματα των αγώνων με τα οποία ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία αγωνιστική στον όμιλο.

Στο παιχνίδι όπου κρινόταν η πρόκριση, ανάμεσα σε Κροατία και Μεξικό, οι Μεξικανοί περνούσαν και με ισοπαλία στο δεύτερο γύρο, όμως δεν αρκέστηκαν εκεί. Παίζοντας καλύτερα από τους αντιπάλους τους, πήραν τη νίκη με 3-1, χάρη στα γκολ του Μάρκες στο 72’, του Γκουαρδάδο στο 75’ και του Τσιτσαρίτο στο 82’, ενώ για τους Κροάτες, που τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ρέμπιτς στο 89’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, μείωσε στο 87’ ο Πέρισιτς.

Η Βραζιλία, από την άλλη, είχε πιο εύκολο έργο κόντρα στο ήδη αποκλεισμένο Καμερούν, και άνοιξε το σκορ με τον Νεϊμάρ στο 17’, με τους Αφρικανούς να ισοφαρίζουν στο 26’ με τον Ματίπ, όμως τον Νεϊμάρ να ξαναχτυπά στο 35’ για το 2-1. Ακολούθησαν δύο τέρματα του Φρεντ (50’) και του Φερναντίνιο (84’), που διαμόρφωσαν και το τελικό 4-1.

Έτσι, στο δεύτερο γύρο η Βραζιλία, που προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο, θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του Β’ Ομίλου, Χιλή, ενώ το Μεξικό πέφτει πάνω στην ανεβασμένη Ολλανδία, που τερμάτισε πρώτη στον Β’ Όμιλο.