Σάντος: Συγχαρητήρια σε όλους, μπορούσαμε πιο πολλά στην επίθεση

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Ιαπωνία στο Νατάλ, αφού η Ελλάδα αγωνίστηκε από το 38' της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Κατσουράνη.

"Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να διαιρεθεί σε δύο φάσεις. Στο πρώτο του μέρος, προσπαθήσαμε περισσότερο και βγήκαμε ψηλά, με κάποιες προσπάθειες για σουτ, μετά το 20' η Ιαπωνία ισορρόπησε τον αγώνα και έκανε ευκαιρίες, ωστόσο, η αποβολή του Κατσουράνη άλλαξε τα πράγματα", εξήγησε ο Πορτογάλος τεχνικός.

"Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να δωσουμε το κάτι παραπάνω και αυτό το καταφέραμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά", πρόσθεσε ο Σάντος.

Τα παράπονα του ομοσπονδιακού τεχνικού της γαλανόλευκης έχουν να κάνουν με την επιθετική λειτουργία.

"Στην επίθεση θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Δεν καταφέραμε να κάνουμε τις φάσεις που θα θέλαμε, όχι ότι μας έλειψαν οι φάσεις, καθώς και με τον Τοροσίδη και με τον Κονέ και με το Γκέκα και στο τέλος, με την κούρσα του Χολέμπας, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη ροή αυτού του αγώνα.

Ωστόσο, μένουμε ικανοποιημένοι τουλάχιστον που αυτή η λευκή ισοπαλία μας κρατά ακόμη στο παιχνίδι της πρόκρισης", είπε ο Σάντος.

"Πάντως, δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τη μπάλα και ήταν πρόβλημα αυτό, το είχαμε πει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, αλλά η κούραση παίζει ρόλο και τουλάχιστον, αμυνθήκαμε καλά και προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε", υπογράμμισε, ως... παράπονο και ως κάτι που μένει να διορθωθεί ενόψει του τρίτου αγώνα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

"Πλέον κοιτάμε το επόμενο ματς", συμπλήρωσε ο Φερνάντο Σάντος.

Τι δήλωσαν οι παίκτες

Τα σενάρια πρόκρισης

Ιαπωνία - Ελλάδα 0-0 στο Νατάλ