Ιαπωνία-Ελλάδα: Τι ζητά η Εθνική μας στο Νατάλ – Πώς θα προκριθεί

Η ήττα της Ακτής Ελεφαντοστού στη Μπραζίλια από την Κολομβία με σκορ 2-1 έδωσε την πρόκριση στους Κολομβιανούς από τον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, αλλά έβαλε και τις βάσεις για τα δεδομένα της πρόκρισης και για τη δεύτερη ομάδα του ομίλου, η οποία μπορεί να είναι και η Ελλάδα.

Η Ακτή Ελεφαντοστού έμεινε στους τρεις βαθμούς και έτσι η Ελλάδα, με δύο νίκες περνά σίγουρα, αλλά ακόμη κι αν πάρει έστω και την ισοπαλία με τους Ιάπωνες -βεβαίως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος πάει για τη νίκη- μπορεί, με νίκη επί των Ιβοριανών την ερχόμενη Τετάρτη να πάρει την πρόκριση.

Διαβάστε ακόμα : Άντεξε η Εθνική με 10 παίκτες - 0-0 με την Ιαπωνία

Αρκεί βεβαίως να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία στην ίδια αγωνιστική, ή, αν τη νικήσει, να νικήσουμε εμείς την Ακτή Ελεφαντοστού με δύο γκολ παραπάνω. Αν δηλαδή η Ιαπωνία κερδίσει με 1-0, θα πρέπει η Ελλάδα να κερδίσει με 3-0. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο...

Η Εθνική μας προκρίνεται ακόμη και με ήττα (!) από τους Ιάπωνες, σε ένα ακραίο σενάριο, αν εκείνοι ηττηθούν την τρίτη αγωνιστική από την Κολομβία και εμείς κερδίσουμε με πέντε γκολ διαφορά την Ακτή Ελεφαντοστού! Καταλαβαίνετε ότι αυτό το σενάριο αναφέρεται μόνο μαθηματικά...

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, η Ελλάδα θέλει νίκη στο Νατάλ για να πρέπει μετά να κερδίσει έστω και με... μισό-μηδέν τους Ιβοριανούς, στους οποίους, πάντως, θα αρκεί ακόμη και η ισοπαλία.

Το πρόγραμμα των αγώνων του ομίλου

Τακτική

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Οκούμπο, Κόνο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε, Οσάκο, Γιοσίντα, Χόντα, Οκαζάκι

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κονέ, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Γίνεται φανερό ότι ο Τζακερόνι επέλεξε ένα παιχνίδι πολύ προσεγμένο, με ενισχυμένη μεσαία, γραμμή, με τρεις αλλαγές, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και τον Σίντζι Καγκάβα στον πάγκο, σε ένα ποδόσφαιρο... υπομονής, που θα περιμένει πώς θα εξελιχθεί το ματς.

Σε αντίθεση με τον Τζακερόνι, ο Σάντος επέλεξε τον Φετφατζίδη αντί του Σαλπιγγίδη στα πλάγια για να δώσει ταχύτητα, κράτησε στο αρχικό σχήμα τους Μανιάτη, Χολέμπας, Κατσουράνη, άφησε και πάλι εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Καραγκούνη και αντικατέστησε τον Γκέκα με τον ψηλότερο Μήτρογλου, αναζητώντας μια... χρυσή κεφαλιά κόντρα στους κοντύτερους Ιάπωνες.