Παναγιώτης Κονέ: Κάναμε λάθη με Κολομβία, θέλουμε βελτίωση

Συνέντευξη του Παναγιώτη Κονέ φιλοξενεί από το πρωί της Πέμπτης η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Ο Έλληνας διεθνής, που αγωνίστηκε βασικός κόντρα στην Κολομβία, στο πρώτο ματς της γαλανόλευκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αναφέρθηκε στα λάθη που έκαναν οι διεθνείς μας στον αγώνα με την Κολομβία και εξήγησε τι πρέπει να κάνουν, κατά τη γνώμη του, για να κερδίσουν την Ιαπωνία.

Λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Ιαπωνία, ο Παναγιώτης Κονέ επισήμανε τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική και τα σημεία όπου πρέπει να βελτιωθούν οι διεθνείς μας.

"Ήμαστε έτοιμοι με την Κολομβία. Γνωρίζαμε τι ατμόσφαιρα θα επικρατούσε στον αγώνα. Οι διαφορές μας ήταν πολύ μικρές. Ξέραμε ότι θα είχε την συμπαράσταση των φιλάθλων της αλλά αυτό δεν ήταν θέμα για μας. Πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε.

Πρέπει να βελτιωθούμε ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι στην Ιαπωνία. Προετοιμαζόμαστε στον ψυχολογικό τομέα. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι συμμετέχουμε σε ένα Μουντιάλ και ότι αυτό είναι ένα όνειρο για μας", δήλωσε ο Έλληνας διεθνής.

Ο Κονέ αναφέρθηκε στην προετοιμασία που κάνει ο Φερνάντο Σάντος και οι συνεργάτες του και ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ ενός μεγάλου τουρνουά και των εγχώριων διοργανώσεων.

"Έχουμε πολύ καλό προπονητικό τιμ που κάνει καλά την δουλειά του. Ξέρουμε όλοι ότι οι παίκτες που παίρνουν μέρος στο Μουντιάλ προέρχονται από μία επίπονη σεζόν στα εγχώρια πρωταθλήματα. Αυτό κάνει την προσπάθεια του προπονητή μας δύσκολη.

Δεν μπορούμε να προπονηθούμε στην φυσική κατάσταση όπως κάνουμε στην ομάδα μας κατά την διάρκεια της σεζόν. Όταν μαζευόμαστε για την Εθνική δουλεύουμε περισσότερα στην επικοινωνία και στον ψυχολογικό τομέα", συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Παναγιώτης Κονέ δήλωσε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το γκολ: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το σκοράρισμα. Δημιουργούμε ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ. Το πρόβλημα θα ήταν αν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Πιστεύω ότι τα γκολ θα έρθουν. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Αν το κάνουμε πιστεύω θα έχουμε καλό αποτέλεσμα στο επόμενο παιχνίδι με την Ιαπωνία".