Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: Τεσσάρα η Γερμανία

Με μια σαρωτική επικράτηση με σκορ 4-0 επί της Πορτογαλίας γιόρτασε η Γερμανία το εκατοστό της παιχνίδι σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Ίβηρες είδαν τα όνειρά τους να ανακόπτονται από το -δίκαιο- πέναλτι που κέρδισε ο Γκέτσε από τον Περέιρα στο 10' και ευστόχησε ο Τόμας Μίλερ στο 12'.

Ο Μίλερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, καθώς πέτυχε ένα αυθεντικό χατ-τρικ, με δύο σουτ και ένα πέναλτι. 

Δείτε πως πανηγύρισε η Γερμανίδα Καγκελάριος τα γκολ της Εθνικής Γερμανίας κόντρα στη Πορτογαλία

Η Πορτογαλία έκανε εξίσου καταστροφικό ξεκίνημα με τους γείτονές της, Ισπανούς.

Οι Πορτογάλοι είχαν μπει δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη τη νωθρότητα των μέσων των πάντσερ, αλλά μετά το 1-0, η απόδοση των Γκέτσε και Κεντίρα ανέβηκε κατακόρυφα και γρήγορα οι Γερμανοί σκόραραν και δεύτερο τέρμα από καρφωτή "φονική" κεφαλιά του Ματς Χούμελς, μετά από κόρνερ του Τόνι Κρόος στο 32'.

Στο 37' τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Πορτογάλους με την απευθείας κόκκινη κάρτα του Πέπε για κουτουλιά στο Μίλερ, μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Γερμανό στην ίδια φάση.

Με δέκα πλέον παίκτες, οι Πορτογάλοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν αμυντικά και έχασαν μια ευκαιρία από σουτ του Νάνι που έφυγε πάνω από τα δοκάρια, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου έκαναν τρία τα τέρματά τους με το δεύτερο γκολ του Μίλερ.

Στο 78' ο Μίλερ έκανε το 4-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, σε ένα δεύτερο ημίχρονο σε σαφώς χαλαρότερους ρυθμούς, όπου είχε πολλά νεύρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος επιχείρησε δις να σκοράρει από απευθείας εκτέλεση φάουλ από 40 και πλέον μέτρα, αλλά το σουτ του κόντραρε σε μονό τείχος!

Γερμανία: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεσάκερ, Χούμελς (73' Μουστάφι), Χέβεντες, Κρόος, Λαμ, Κεντίρα, Μίλερ (82' Ποντόλσκι), Οζίλ (63' Σίρλε), Γκέτσε.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Πέπε (κόκκινη 37'), Κοεντράο (65' Αντρέ Αλμέιδα), Μεϊρέλες, Βελόσο (46' Ρικάρντο Κόστα), Μουτίνιο, Νάνι, Ούγκο Αλμέιδα (28' Έντερ), Κριστιάνο Ρονάλντο.