Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Με το δεξί μπήκε η Γαλλία

Δυσκολεύτηκε να διασπάσει την άμυνα της Ονδούρας η Γαλλία, όμως όταν το κατάφερε... δεν είχε σταματημό!

Στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική για τον 5ο Όμιλο του Μουντιάλ, η Γαλλία επιβλήθηκε με σκορ 3-0 της Ονδούρας, η οποία ωστόσο αγωνίστηκε στο μισό ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Παλάσιος στο 44'.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων της Δευτέρας.


Ήταν η φάση που καθόρισε την πορεία του αγώνα, καθώς μέχρι τότε η Γαλλία δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα της Ονδούρας, σημαδεύοντας και δύο φορές το δοκάρι, στο 15' με τον Μπενζεμά και στο 23' με τον Γκριεζμάν. Ωστόσο, στο 44' ο Παλάσιος επιχείρησε να σταματήσει αντικανονικά τον Πογκμπά μέσα στην περιοχή, και ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως πέναλτι, ενώ έδειξε στον Παλάσιος τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβάλλοντάς τον.

Ο Μπενζεμά εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ, ενώ και τα υπόλοιπα γκολ των Τρικολόρ είχαν τη... σφραγίδα του Μπενζεμά. Και μπορεί μόνο το τρίτο γκολ να του πιστώθηκε, με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή στο 72', όμως νωρίτερα ο Μπενζεμά ήταν αυτός χάρη στον οποίο... είδαμε για πρώτη φορά την περίφημη goal line technology της FIFA.

Συγκεκριμένα, στο 48ο λεπτό ο Μπενζεμά βρέθηκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Ονδούρας, Βαγιαδάρες. Ο Γάλλος στράικερ σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κινήθηκε προς τον Βαγιαδάρες, ο οποίος άθελά του την έσπρωξε μέσα από τη γραμμή του τέρματός του, πριν τη βγάλει αντικανονικά. Ο διαιτητής της αναμέτρησης συμβουλεύτηκε την goal line technology, που έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, και το γκολ κατακυρώθηκε – αλλά με σκόρερ... τον Βαγιαδάρες.

Μετά τη νίκη αυτή, η Γαλλία ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου με την Ελβετία, που νωρίτερα επικράτησε με 2-1 του Εκουαδόρ, ενώ κανένα βαθμό δεν έχουν Ονδούρα και Εκουαδόρ.

Διαβάστε: Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Η Ελβετία χτύπησε στο τέλος

Το τελευταίο ματς της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Βοσνία για τον 6ο Όμιλο, που ξεκινά στη 1 τα ξημερώματα. Πρόκειται για τις κατά τεκμήριο πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου, που αναμένεται να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις και την πρόκριση στην επόμενη φάση (οι άλλες δύο ομάδες είναι η Νιγηρία και το Ιράν, που αγωνίζονται τη Δευτέρα μεταξύ τους), και το σημερινό παιχνίδι πιθανότατα θα κρίνει την πρωτιά, με τους Αργεντίνους πάντως να θεωρούνται φαβορί.