Κροατία: Επίσημα παράπονα για τη διαιτησία κόντρα στη Βραζιλία

Για "εξόφθαλμη κλοπή" του θετικού αποτελέσματος για την ομάδα του μίλησε ο προπονητής της εθνικής Κροατίας, Νίκο Κόβατς στον αγώνα όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 3-1 από τη Βραζιλία.

Ο Κόβατς στάθηκε στη φάση του πέναλτι του Λόβρεν επάνω στον Φρεντ και η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξέφρασε επίσημα τα παράπονά της στη FIFA για τη διαιτησία του Ιάπωνα διαιτητή Γιουίτσι Νισιμούρα.

Η κροατική ανακοίνωση μιλά προσεκτικά για τη γενικότερη αντιμετώπιση της ομάδας της από τη διαιτησία και άλλωστε, ο ίδιος ο Κόβατς, μίλησε για εχθρική διαιτησία την ώρα που ο Λόβρεν, θύτης του αμφιλεγόμενου πέναλτι, έκανε λόγο για "σκάνδαλο και για την ίδια τη FIFA".

Ο προπονητής του δήλωσε ακόμη ότι ο Νισιμούρα "δεν είχε την απαραίτητη ικανότητα για να είναι διαιτητής σε αγώνα τέτοιου βεληνεκούς". Βέβαια, ο Νισιμούρα είχε διαιτητεύσει και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα ήταν ο άρχων του νοκ-άουτ αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Ολλανδίας όπου η σελεσάο είχε αποκλειστεί και είχε παράπονα για την αποβολή του Φελίπε Μέλο, την οποία είχε χαρακτηρίσει "αυστηρή".

Και μόνο αυτό το γεγονός, τα "προηγούμενα" δηλαδή του Νισιμούρα με τη σελεσάο, θα έπρεπε να αποθαρρύνει τη FIFA από το να τον ορίσει αυτό το παιχνίδι, αλλά οποιαδήποτε τέτοια παρέμβαση θα μπορούσε να θεωρηθεί από την άλλη ως ειδική μεταχείριση.

Η Βραζιλία δε χρειάστηκε τη διαιτησία για να πετύχει τα άλλα δύο τέρματα, αλλά γενικότερα, προβλημάτισε.

Ο γνωστός... ατακαδόρος των Παγκοσμίων Κυπέλλων και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρι Λίνεκερ, ως σχολιαστής της βρετανικής τηλεόρασης δήλωσε ότι "διεξήχθη σκληρή μάχη για τον πολυτιμότερο παίκτη της Βραζιλίας μεταξύ του Νεϊμάρ και του Ιάπωνα διαιτητή".

Η αμυντική προσέγγιση του Σκολάρι στους αγώνες, μπορεί να μη γοήτευσε τους απανταχού λάτρεις του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, έφερε όμως μια πρώτη νίκη με σκορ 3-1 και μπορεί να φέρει μέχρι και το Κύπελλο. Η Βραζιλία, σε μια μη πειστική εμφάνιση, κατάφερε να γυρίσει εύκολα το παιχνίδι -χάρη και στο φόβο των Κροατών- και να πετύχει τρία τέρματα.